Niphidium crassifolium

Overig varens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Niphidium crassifolium is een soort varen die vaak groeit in vochtige tropische regenwouden. De bladeren van deze plant zijn dik en vlezig, met een glanzende groene kleur. Ze hebben ook opvallende witte strepen die langs de randen lopen. Niphidium crassifolium gedijt goed op plaatsen met veel schaduw en vochtigheid. Deze varen kan worden gebruikt als decoratieve plant in een binnenruimte of als onderdeel van een tropische tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en indirect zonlicht krijgt en hij zal gedijen. Het is een sterke en veerkrachtige kamerplant die weinig problemen zal geven.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Plaats hem daarom bij voorkeur in een lichte ruimte zonder direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot het verwelken van de bladeren.

  De Niphidium crassifolium heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan om rotting te voorkomen. Het is belangrijk om de waterbehoefte van de plant aan te passen aan de hoeveelheid licht en temperatuur in de ruimte.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Een felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met wat meer schaduw.

  Ja, Niphidium crassifolium houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg er ook voor dat de luchtvochtigheid hoog genoeg is voor optimale groei.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus, en de bloei kan enkele weken duren. Het is een decoratieve plant die vooral in de zomermaanden tot zijn recht komt.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het zuiveren van de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, het gedijt goed in een omgeving met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Een constante temperatuur binnen dit bereik zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen. Het is belangrijk om deze ideale temperatuur te handhaven voor een optimale groei.

 • Deze plant heeft geen snoeionderhoud nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken met een vochtige doek om stofophoping te voorkomen. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant schaden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond niet uitdrogen, maar vermijd ook dat de wortels in het water staan. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Deze plant gedijt goed in een potgrond die luchtig en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant groeit het beste in een goed doorlatende, vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, maar houd de grond wel vochtig. Gebruik een algemene potgrond voor kamerplanten om de plant gezond te houden.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond altijd licht vochtig en geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  Kamerplanten dienen regelmatig stofvrij gemaakt te worden door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Grote bladeren kunnen eventueel afgespoeld worden onder lauw water in de douche. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht tijdens het schoonmaken.

  Deze plant gedijt het beste in indirect licht, vermijd direct zonlicht. Zet de plant in de buurt van een raam, maar zorg ervoor dat het niet constant in direct zonlicht staat. Te weinig licht kan leiden tot bleke bladeren en een langzame groei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Lage temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De luchtvochtigheid dient hoog te zijn, idealiter tussen de 60% en 80%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale omgeving te creëren voor optimale groei.

  De neiging tot zure grond is matig, met een pH tussen 5,5 en 6,5 ideaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen voor optimale groei en gezondheid van de plant. Het is aan te bevelen om zuurminnende meststoffen te gebruiken indien nodig.

  De plant heeft een matige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, bijvoorbeeld van maart tot september. Gebruik een evenwichtige meststof, bij voorkeur vloeibare meststof. Houd de plant tijdens de rustperiode, bijvoorbeeld van oktober tot februari, droger en bemest minder frequent.

 • Omschrijving

  Niphidium crassifolium is een soort varen die vaak groeit in vochtige tropische regenwouden. De bladeren van deze plant zijn dik en vlezig, met een glanzende groene kleur. Ze hebben ook opvallende witte strepen die langs de randen lopen. Niphidium crassifolium gedijt goed op plaatsen met veel schaduw en vochtigheid. Deze varen kan worden gebruikt als decoratieve plant in een binnenruimte of als onderdeel van een tropische tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.