Pilea microphylla

Pilea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pilea microphylla, også kendt som den canadiske pengetræ, er en lille og kompakt stueplante med små runde blade. Bladene på Pilea microphylla er lysegrønne og har en speciel tekstur. Planten trives godt i indirekte sollys og har brug for regelmæssig vanding, men jorden må ikke være for våd. Det er en dekorativ plante, der passer godt ind i moderne interiører og er nem at passe. Pilea microphylla kan nemt formeres ved at tage stiklinger og er derfor populær blandt planteentusiaster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget pleje. Giv planten regelmæssigt vand og placer den et lyst sted, men undgå direkte sollys. Om nødvendigt omplant planten om foråret.

  Planten har brug for masser af lys for at trives godt. Placér den derfor et godt oplyst sted, men undgå direkte sollys. Sørg for, at planten får mindst 6 timer lys om dagen.

  Planten har brug for vand ca. en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden mellem vandingerne forbliver let fugtig. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed, før du vander.

  Denne plante kan lide ikke direkte sollys og trives bedre på et sted med indirekte lys. For meget eksponering for skarpt sollys kan føre til forbrænding af bladene. Det anbefales derfor at holde planten væk fra direkte sollys.

  Ja, denne plante elsker varme og trives godt ved en konstant stuetemperatur. Placér planten et sted med tilstrækkeligt lys og undgå træk eller pludselige temperaturændringer for optimal vækst. Det anbefales at holde planten væk fra kolde steder som trækfyldte vinduer.

  Denne plante blomstrer normalt om foråret og sommermånederne, fra marts til juli. Blomstringen kan vare i flere uger til en måned.

  Ja, planten er kendt for deres luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at rense luften indendørs. Det er et fremragende valg for at forbedre luftkvaliteten indenfor.

  Ja, jeg foretrækker at være et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Jeg trives bedst ved denne temperatur og vil vokse og blomstre godt på dette sted. Det er vigtigt at holde mig ved en konstant temperatur for at opretholde min optimale sundhed.

 • Det anbefales at beskære enderne af plantens grene regelmæssigt for at holde den kompakt og fyldig. Beskær døde eller beskadigede blade for at fremme plantens sundhed. Brug altid rene og skarpe beskæresakse til beskæring af planten.

  Vand planten regelmæssigt, men undgå at jorden bliver alt for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre mellem vanding. Om vinteren har planten mindre brug for vand end om foråret og sommeren.

  Denne plante trives godt i let, veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at holde pottemulden regelmæssigt fugtig, men undgå at lade den drukne. Om nødvendigt skal planten ompottes årligt i frisk pottemuld.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være veldrænet og let fugtig. Sørg for en krukke med huller i bunden for god dræning. Brug en kvalitetspottemuld til stueplanter.

  Planten skal regelmæssigt have vand, sørg for at jorden altid er fugtig, men ikke for våd. Giv planten lidt plantenæring fra tid til anden, og beskær regelmæssigt for at fremme væksten. Placér planten på et sted med indirekte sollys og sørg for en konstant temperatur mellem 15-25 grader Celsius.

  For at rense planten kan du tørre støvet af bladene med en blød klud eller en svamp. Brug lunkent vand og en mild rengøringsmiddel, hvis nødvendigt. Undgå at bruge skrappe rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene.

  Pilea microphylla har brug for masser af lys og trives bedst på et sted med indirekte sollys. Placér planten ikke i direkte sollys, da det kan forårsage forbrænding af bladene. Sørg for, at planten får mindst 6 timer lys om dagen.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperatursvingninger eller træk, da dette kan påvirke væksten. Generelt trives denne plante godt indendørs ved normal stuetemperatur.

  Planten har brug for en gennemsnitlig luftfugtighed og kan trives under normale boligforhold. Sørg for, at luften ikke er for tør ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter. Undgå ekstreme svingninger i luftfugtigheden for at holde planten sund.

  En neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for stueplanter som disse. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med egnede gødninger eller kalk. En for høj eller for lav pH-værdi kan føre til problemer med plantens vækst og sundhed.

  Indendørs planter har brug for regelmæssig fodring i vækstsæsonen. Brug en balanceret flydende gødning og anvend den i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

 • Beskrivelse

  Pilea microphylla, også kendt som den canadiske pengetræ, er en lille og kompakt stueplante med små runde blade. Bladene på Pilea microphylla er lysegrønne og har en speciel tekstur. Planten trives godt i indirekte sollys og har brug for regelmæssig vanding, men jorden må ikke være for våd. Det er en dekorativ plante, der passer godt ind i moderne interiører og er nem at passe. Pilea microphylla kan nemt formeres ved at tage stiklinger og er derfor populær blandt planteentusiaster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.