Faucaria tigrina

Overig cactus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Faucaria tigrina, ook wel bekend als de 'Tijgerbek', is een vetplant afkomstig uit Zuid-Afrika. De plant heeft dikke, driehoekige bladeren die bedekt zijn met opvallende witte strepen en kleine puntjes, waardoor het lijkt op een tijgerhuid. Tijdens de zomer produceert de Faucaria tigrina gele bloemen die lijken op kleine madeliefjes. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige, droge omstandigheden. Faucaria tigrina is een leuke en unieke toevoeging aan elke succulentenverzameling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het is een vetplant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in een zonnige plek. Regelmatig water geven in de lente en zomer is voldoende.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om te gedijen. Plaats hem op een zonnige plek in huis, bij voorkeur in de buurt van een raam. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  Faucaria tigrina heeft weinig water nodig en moet eerder te droog dan te nat gehouden worden. Geef de plant gemiddeld één keer per week water, in de zomer mogelijk vaker dan in de winter. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door goed te laten opdrogen.

  Ja, de plant houdt van de felle zon en kan het beste op een zonnige plek geplaatst worden. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze plant. Maar let op dat de plant niet verbrandt door te veel direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk dat de plant op een warme en zonnige plek staat om goed te kunnen groeien. Te veel kou kan schadelijk zijn voor de plant.

  De Faucaria tigrina bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloeiperiode kan enkele weken duren. Na de bloei verschijnen er nieuwe bloemen die zich blijven ontwikkelen.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn unieke uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verzorgen en op een goed verlichte plek te zetten voor optimale prestaties.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is voor deze kamerplant. Houdt deze richtlijn dus in gedachten bij het plaatsen van de plant.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, omdat hij van nature compact en laagblijvend groeit. Eventueel dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd met een scherpe schaar of snoeischaar om de plant er netjes uit te laten zien. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om de plant niet te beschadigen.

  De Faucaria tigrina heeft weinig water nodig en moet tussen de gietbeurten door in staat zijn om uit te drogen. Het is belangrijk om de grond volledig te laten drogen voordat je opnieuw water geeft om wortelrot te voorkomen. Geef alleen water als de grond volledig droog is.

  De Faucaria tigrina gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die speciaal geschikt is voor cactussen en vetplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft, omdat dit de wortels kan beschadigen. Gebruik bij voorkeur een mix van potgrond en zand voor een optimale groei van de plant.

  Voor deze plant is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Vermijd te vochtige grond om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal voor optimale groei.

  De plant heeft weinig water nodig en moet in een goed doorlatende grond worden geplant. Zet de plant op een zonnige plek en vermijd te veel water geven om wegrotten van de wortels te voorkomen. Gebruik tijdens het groeiseizoen meststoffen met een laag stikstofgehalte.

  Veeg stof van de bladeren met een vochtige doek om de plant schoon te maken. Gebruik een zachte borstel om eventueel vuil tussen de bladeren te verwijderen. Geef de plant af en toe een milde douche om stof en eventuele plagen te verwijderen.

  De Faucaria tigrina heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Plaats de plant niet te dicht bij een raam met felle zon, om verbranding te voorkomen.

  Faucaria tigrina gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze kamerplant weg te houden van extreme hitte of kou. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid mag normaal zijn, dus niet te droog of te vochtig. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, wat kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Een normale luchtvochtigheid in huis is meestal voldoende voor deze plant.

  Kamerplanten geven over het algemeen de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale potgrond of meststoffen. Een optimale zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en zorgt voor een gezonde groei.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens de groeiperiode te bemesten met een speciale meststof voor kamerplanten. Dit kan bijvoorbeeld van maart tot september ongeveer één keer per maand worden gedaan. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en goed te groeien.

 • Omschrijving

  Faucaria tigrina, ook wel bekend als de 'Tijgerbek', is een vetplant afkomstig uit Zuid-Afrika. De plant heeft dikke, driehoekige bladeren die bedekt zijn met opvallende witte strepen en kleine puntjes, waardoor het lijkt op een tijgerhuid. Tijdens de zomer produceert de Faucaria tigrina gele bloemen die lijken op kleine madeliefjes. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige, droge omstandigheden. Faucaria tigrina is een leuke en unieke toevoeging aan elke succulentenverzameling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.