Verbena Aztec Silver Magic

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Aztec Silver Magic is een compacte en rijkbloeiende plant met zilverachtig groen blad. De bloemen zijn paars en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant staat graag op een zonnige plek en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De Verbena Aztec Silver Magic is een uitstekende keuze voor hanging baskets, borders en containers. Deze plant kan ook gebruikt worden als bodembedekker op een zonnige plek in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een meerjarige plant die in het voorjaar opnieuw zal uitlopen.

  De plant Verbena Aztec Silver Magic is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden te beschermen tegen vorst. Deze Tuinplanten kunnen buiten blijven staan tijdens milde winters.

  Ja, de Verbena Aztec Silver Magic is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Ze gedijen goed in de meeste tuinomstandigheden en hebben slechts matige waterbehoefte. Snoei af en toe om de plant compact te houden.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op elkaar staat om luchtcirculatie mogelijk te maken.

  Ja, Verbena Aztec Silver Magic groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven en goed te groeien.

  Tuinplanten zoals Verbena Aztec Silver Magic hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het echter nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de mooie bloemen en nectar die ze produceren. Hierdoor zal de plant aantrekkelijk zijn voor deze bestuivers in uw tuin. Het is een goede keuze als u graag vlinders en bijen in uw tuin wilt aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers en nuttige insecten. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren in de tuin. Het is daarom gunstig om tuinplanten te hebben voor een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als de zon erg fel is. Het kan zijn dat de bladeren verbranden als de plant te lang in direct zonlicht staat.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempend effect vanwege het dichte bladerdek. Planten hebben over het algemeen een positief effect op het absorberen van geluid in de tuinomgeving. Het planten van meerdere exemplaren kan het geluid nog meer dempen.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en dode takken te verwijderen. Dit kan zowel in het voorjaar als in de zomer worden gedaan. Door regelmatig te snoeien, blijft de plant langer bloeien en behoudt hij zijn vorm.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het blad te besproeien.

  Voor Tuinplanten zoals Verbena Aztec Silver Magic is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond extra voeding bevat voor een gezonde groei en bloei. Ververs de potgrond regelmatig om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met compost voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperatuur onder de -5°C daalt. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om te voorkomen dat de koude wind de plant beschadigt.

  De plant vraagt weinig onderhoud en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en volle zon. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen en knip droge stelen in het najaar terug. Bemest de plant in het voorjaar met een universele meststof voor bloeiende planten.

  De Tuinplanten vereisen regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en een overvloedige bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog gehalte aan voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht in de grond, beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en onderdrukt onkruidgroei. Het gebruik van organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers is ideaal voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5 tot 10 cm dik is en laat een ruimte vrij rond de stam van de plant om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Verbena Aztec Silver Magic gedijen goed in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen met organische materialen indien nodig.

  Als de plant wordt aangetast door ongedierte, is het raadzaam om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren en eventueel handmatig te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Verbena Aztec Silver Magic is een compacte en rijkbloeiende plant met zilverachtig groen blad. De bloemen zijn paars en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant staat graag op een zonnige plek en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De Verbena Aztec Silver Magic is een uitstekende keuze voor hanging baskets, borders en containers. Deze plant kan ook gebruikt worden als bodembedekker op een zonnige plek in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.