Hedera helix witbont

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix witbont is een klimplant met opvallend witbont blad. Het blad is hartvormig en heeft een glanzende textuur. Deze plant groeit snel en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel volle zon als in de schaduw. De Hedera helix witbont is zeer geschikt om een saaie muur of schutting mee te bedekken en zorgt voor een frisse en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hedera helix witbont is een makkelijke plant in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en kan op een lichte standplaats of zelfs in de schaduw groeien. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en een gezonde uitstraling.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, in de wintermaanden kan dit wat minder zijn. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar pas op voor teveel water geven. Zorg ervoor dat de plant voldoende kan opdrogen tussen de gietbeurten door.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant daarom op een plek met halfschaduw.

  Ja, de Hedera helix witbont houdt van een warme omgeving en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet direct in de felle zon.

  De plant bloeit in de maanden september en oktober en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het is daarom mogelijk dat deze plant ook luchtzuiverend is. Het is aan te raden om specifiek onderzoek te doen naar de luchtzuiverende eigenschappen van deze plantensoort.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te veel schommelt.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar of najaar gesnoeid worden om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip lange takken terug om de plant compact te houden. Snoei altijd met scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen.

  De Hedera helix witbont heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor de plant is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed water doorlaat. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Een mix van potgrond met wat extra vermiculiet of perliet kan helpen bij een goede afwatering.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd bodems die te zwaar of te compact zijn.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Af en toe de bladeren afstoffen met een vochtige doek houdt de plant mooi en gezond. Knip regelmatig dode of beschadigde bladeren weg voor een verzorgde uitstraling.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig schoon te maken met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Gebruik lauw water en een milde zeep indien nodig.

  De Hedera helix witbont heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van radiatoren of airconditioners staat.

  De Hedera helix witbont gedijt goed bij een gematigde luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale omgeving voor de plant te creëren.

  De Hedera helix witbont gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een zuurgraad tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van plantenvoeding. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal ontwikkeld voor kamerplanten. Bemest de plant in de lente en zomermaanden ongeveer eens in de 4 weken.

 • Omschrijving

  De Hedera helix witbont is een klimplant met opvallend witbont blad. Het blad is hartvormig en heeft een glanzende textuur. Deze plant groeit snel en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel volle zon als in de schaduw. De Hedera helix witbont is zeer geschikt om een saaie muur of schutting mee te bedekken en zorgt voor een frisse en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.