Cyclamen Sterling

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyclamen Sterling is een prachtige kamerplant met opvallende bloemen die variëren in tinten van roze tot paars en wit. Deze plant staat bekend om zijn elegante en decoratieve uitstraling, wat hem populair maakt als sierplant in huis. Cyclamen Sterling heeft ronde bladeren die donkergroen zijn van kleur en een zilverachtige tekening hebben. Deze plant heeft regelmatige verzorging nodig, zoals voldoende licht en matig water geven. Cyclamen Sterling voegt een vleugje kleur en stijl toe aan elke kamer en is een mooie aanvulling op je interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen Sterling is een makkelijk te onderhouden plant. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen Sterling heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen Sterling hebben gewoonlijk eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen waterbeurten. Het is belangrijk om regelmatig de grondvochtigheid te controleren voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van felle zon en groeit het beste op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het beste op een warme plek in huis. Idealiter tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een verwarming staat, om uitdroging te voorkomen.

  De Cyclamen Sterling bloeit meestal van november tot maart en de bloeiperiode kan 4 tot 6 weken duren. Tijdens deze periode produceert de plant bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, wit en rood.

  Ja, de Cyclamen Sterling is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezonde luchtkwaliteit in huis. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zuurstof te produceren. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant goed kan gedijen en gezond blijft. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Het snoeien van de plant is niet nodig, verwijder alleen dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Doe dit voorzichtig met een scherpe snoeischaar om schade te voorkomen. Verwijder regelmatig afvallende bladeren en bloemen om de plant er netjes uit te laten zien.

  Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen water onderin de pot blijft staan. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Vermijd dat de bladeren nat worden tijdens het water geven.

  De Cyclamen Sterling gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig gehouden wordt, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten is ideaal voor deze plant.

  Het is belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Een mix van potgrond, zand en veenmos is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Je kunt de bladeren van deze plant af en toe afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen. Het is ook belangrijk om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen Sterling plant heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur constant is.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60% is ideaal voor Kamerplanten. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en groeiproblemen.

  Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor de Cyclamen Sterling. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem rond de 6,5 ligt voor optimale groei en bloei.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen Sterling hebben regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  Cyclamen Sterling is een prachtige kamerplant met opvallende bloemen die variëren in tinten van roze tot paars en wit. Deze plant staat bekend om zijn elegante en decoratieve uitstraling, wat hem populair maakt als sierplant in huis. Cyclamen Sterling heeft ronde bladeren die donkergroen zijn van kleur en een zilverachtige tekening hebben. Deze plant heeft regelmatige verzorging nodig, zoals voldoende licht en matig water geven. Cyclamen Sterling voegt een vleugje kleur en stijl toe aan elke kamer en is een mooie aanvulling op je interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.