Osteospermum Tradewinds Light Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Tradewinds Light Purple is een mooie en kleurrijke plant met lichtpaarse bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Deze plant bloeit uitbundig in de lente en zomer en trekt bijen en vlinders aan. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of hangmanden. De Osteospermum houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de lente en zomer. Het wordt aanbevolen om de plant in het najaar binnen te halen of te bedekken bij vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 °C. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen.

  Ja, de Osteospermum Tradewinds Light Purple is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij gezond en mooi blijven bloeien. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich optimaal te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte krijgt om zich uit te spreiden en te groeien. Plant de bloem op een zonnige plek met goed gedraineerde grond.

  Tuinplanten zoals Osteospermum Tradewinds Light Purple groeien het beste in de volle zon. Ze kunnen ook in lichte schaduw groeien, maar zullen bloeien en groeien beter in de zon. Zorg voor voldoende zonlicht voor de beste resultaten.

  Deze plant heeft regelmatig maar matig water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als voedselbron voor bepaalde dieren. Het is daarom een goede aanvulling voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3-4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes.

  Nee, de "Osteospermum Tradewinds Light Purple" is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en is niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen door de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met specifiek ontworpen geluidsdempende materialen. De plant kan wel helpen bij het verminderen van achtergrondgeluiden in de tuin.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te groeien. Kies voor een mix speciaal voor tuinplanten met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems. Bescherm de plant tegen harde wind en koude temperaturen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, dus het is aan te raden om de plant te bedekken met stro, bladeren of een vorstbeschermingsdoek. Zorg er daarnaast voor dat de plant in goed doorlatende grond staat en geef tijdens vorstvrije perioden af en toe wat water. Verwijder eventueel dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene plantenvoeding. Gebruik bij voorkeur een organische meststof voor een gezonde groei en bloei. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking voor optimale resultaten.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit helpt de grond vochtig te houden en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant ligt.

  De Tuinplanten groeien het beste in grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen van de plant te controleren op insecten. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan helpen om ongedierte zoals bladluizen, witte vlieg en spint te bestrijden. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten, zodat deze gezond en weerbaar blijft tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Tradewinds Light Purple is een mooie en kleurrijke plant met lichtpaarse bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Deze plant bloeit uitbundig in de lente en zomer en trekt bijen en vlinders aan. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of hangmanden. De Osteospermum houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.