Hoya carnosa 'Tricolor'

Hoya

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hoya carnosa 'Tricolor' is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren die groen, roze en crèmekleurig zijn. De plant heeft dikke, vlezige bladeren die een wasachtige textuur hebben en een glanzende uitstraling. De bloemen van de Hoya carnosa 'Tricolor' zijn wit en stervormig, en hebben een zoete geur die vooral 's avonds sterker wordt. Deze plant gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Hoya carnosa 'Tricolor' is een relatief makkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en af en toe bemesting op prijs stelt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant dus op een plek met veel helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze hebben gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem uit de felle zon te houden. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden, omdat dit de groei kan belemmeren. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel is en niet onder de 15 graden Celsius daalt.

  De Hoya carnosa 'Tricolor' bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloeiperiode kan tot enkele weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Zo kunnen ze helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Het is echter altijd goed om meerdere planten te combineren voor een optimaal effect.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor een gezonde groei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn welzijn te bevorderen.

 • Het is aan te raden om de plant licht te snoeien om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of de zomer.

  De plant heeft niet veel water nodig en kan beter te weinig dan te veel water krijgen. Laat de grond tussen gietbeurten goed opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water en vermijd dat er water op de bladeren blijft liggen om rotting te voorkomen.

  De plant heeft lichte, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Verpot de plant indien nodig om te zorgen dat de wortels voldoende ruimte hebben.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn. Een mengsel van potgrond en scherp zand is ideaal. Zorg ervoor dat de plant niet in een te vochtige omgeving staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar pas op voor wortelrot. Af en toe eenmaal per maand voeding geven tijdens het groeiseizoen zal de plant gezond houden. Het is belangrijk om dode bladeren en bloemstelen regelmatig te verwijderen om de uitstraling van de plant te behouden.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant kan je voorzichtig afstoffen met een vochtige doek. Vergeet niet om ook regelmatig de pot en schotel schoon te maken. Dit zorgt voor een gezonde en mooie uitstraling van de plant.

  De Hoya carnosa 'Tricolor' heeft helder, indirect licht nodig en gedijt goed bij een plekje voor een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen.

  Hoge luchtvochtigheid is gunstig voor de plant, vooral tijdens de groeiperiode en in de wintermaanden. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarming om uitdroging te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Hoya carnosa 'Tricolor' gedijen het best in een licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond voor kamerplanten. Het handhaven van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te houden en te groeien.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Meststoffen met een hoger stikstofgehalte zijn ideaal voor groene bladplanten.

 • Omschrijving

  Hoya carnosa 'Tricolor' is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren die groen, roze en crèmekleurig zijn. De plant heeft dikke, vlezige bladeren die een wasachtige textuur hebben en een glanzende uitstraling. De bloemen van de Hoya carnosa 'Tricolor' zijn wit en stervormig, en hebben een zoete geur die vooral 's avonds sterker wordt. Deze plant gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Hoya carnosa 'Tricolor' is een relatief makkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en af en toe bemesting op prijs stelt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.