Ficus rubiginosa 'Australis'

Ficus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus rubiginosa 'Australis' is een groenblijvende boom die ook wel bekend staat als de Australische roestvijgenboom. Het heeft glanzende, donkergroene bladeren met een roestkleurige onderkant. Deze plant kan een maximale hoogte van ongeveer 10 meter bereiken en heeft een mooie vertakte groeiwijze. Het is een populaire keuze voor in de tuin of als kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren. De Ficus rubiginosa 'Australis' gedijt het beste op een lichte standplaats en regelmatige bewatering.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en kan goed gedijen in kamertemperatuur en indirect zonlicht. Het is ook belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen.

  Ja, deze plant heeft veel indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats hem bij voorkeur dicht bij een raam, maar vermijd direct zonlicht. Een plek op het zuid- of westen is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het wordt aangeraden om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht ontvangt. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken. Een plek met helder, maar diffuus licht is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme kou of tocht. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De Ficus rubiginosa 'Australis' bloeit meestal in de lente en soms ook in de zomer. De bloei duurt meestal enkele weken tot een maand.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis en het verminderen van giftige stoffen. Het is een uitstekende keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht en extreme temperaturen om de groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant binnenshuis te houden op een warme en goed verlichte locatie.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om zijn vorm te behouden en om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken en knip lange scheuten terug. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de vroege zomer.

  De Ficus rubiginosa 'Australis' heeft regelmatig water nodig, vooral in de groeiperiode. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd dat de plant in een laagje water staat.

  De Ficus rubiginosa 'Australis' gedijt het beste in lichte, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik een kwalitatief goede potgrond voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge omstandigheden.

  Zorg voor een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water en laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Gebruik voedzame potgrond en bemest de plant af en toe.

  De bladeren van deze kamerplant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd hierbij te veel water op de bladeren, dit kan leiden tot bladvlekken. De plant kan ook af en toe besproeid worden met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Ficus rubiginosa 'Australis' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en gedijt het beste op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

  De luchtvochtigheid in de omgeving van deze plant moet matig tot hoog zijn, aangezien het oorspronkelijk uit tropische regenwouden komt. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Het is ook aan te raden om de plant niet in de buurt van een verwarmingselement te plaatsen om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze gedijen het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen indien nodig.

  De plant heeft matige bemesting nodig, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Te veel bemesting kan leiden tot beschadiging van de plant.

 • Omschrijving

  De Ficus rubiginosa 'Australis' is een groenblijvende boom die ook wel bekend staat als de Australische roestvijgenboom. Het heeft glanzende, donkergroene bladeren met een roestkleurige onderkant. Deze plant kan een maximale hoogte van ongeveer 10 meter bereiken en heeft een mooie vertakte groeiwijze. Het is een populaire keuze voor in de tuin of als kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren. De Ficus rubiginosa 'Australis' gedijt het beste op een lichte standplaats en regelmatige bewatering.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.