Lilium (Oriental Grp) 'Faralito'

Lilium (Oriental Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium (Oriental Grp) 'Faralito' is een prachtige lelie met grote, geurige bloemen. De bloemblaadjes zijn elegant en hebben een opvallende roze kleur met witte accenten. Deze lelie kan tot wel 120 cm hoog worden en bloeit in de zomermaanden. 'Faralito' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze lelie is perfect voor het toevoegen van kleur en geur aan je tuin of bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant regelmatig te voeden met plantenvoeding. Over het algemeen is de plant niet moeilijk in onderhoud.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom bij voorkeur op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Als de plant te weinig licht krijgt, kunnen de bloemen en bladeren van slechte kwaliteit zijn.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht ontvangt. Felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren van deze plant. Het is dus aan te raden om hem op een plek te zetten waar de zon niet te fel schijnt.

  Ja, de Lilium (Oriental Grp) 'Faralito' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme plek te zetten om een gezonde groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant in de zomermaanden regelmatig te voorzien van voldoende water en vochtige lucht.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant Lilium (Oriental Grp) 'Faralito' is luchtzuiverend. Veel kamerplanten helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is dus een goede keuze om deze plant in huis te hebben.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en bloei. Plaats de plant daarom op een plek waar de temperatuur stabiel is binnen dit bereik.

 • Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen van de plant te verwijderen door ze voorzichtig af te knippen. Snoei dode bladeren en stelen regelmatig om de plant gezond te houden en nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt na het snoeien.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond.

  Deze plant gedijt het beste in vruchtbare, goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet te drassig. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingstoffen.

  Zorg voor regelmatige watergift zonder dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Om het blad van de plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof te verwijderen. Spuit geen water rechtstreeks op de bladeren, omdat dit schade kan veroorzaken. Af en toe de plant onder de douche zetten kan helpen om stof en eventuele insecten weg te spoelen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat hij minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot dunne stelen en weinig bloemen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en tocht, aangezien dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten, zoals de Lilium (Oriental Grp) 'Faralito', ligt tussen de 40% en 60%. Een te droge omgeving kan leiden tot uitgedroogde bladeren, terwijl te veel vocht kan leiden tot schimmelgroei. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid in de kamer te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig te corrigeren met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en de algehele gezondheid van de plant.

  Kamerplanten zoals lelies hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemesten in het voorjaar en de zomer is voldoende voor deze plant.

 • Omschrijving

  De Lilium (Oriental Grp) 'Faralito' is een prachtige lelie met grote, geurige bloemen. De bloemblaadjes zijn elegant en hebben een opvallende roze kleur met witte accenten. Deze lelie kan tot wel 120 cm hoog worden en bloeit in de zomermaanden. 'Faralito' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze lelie is perfect voor het toevoegen van kleur en geur aan je tuin of bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.