Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor'

Kalanchoe niet bloeiend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' is een hangende vetplant met ovale groene bladeren en rode randen. Deze plant staat bekend om zijn vermogen om lange periodes van droogte te overleven. Hij heeft weinig water en verzorging nodig en gedijt goed in zonnige en droge omstandigheden. De 'Kalahari Survivor' is een decoratieve plant die perfect is voor hangende manden of bloempotten. Hij voegt een exotische uitstraling toe aan elke ruimte en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in normale kamertemperaturen en lichte omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een afname in groei en bloei.

  De Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het beste gedijt hij bij helder, indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de plant houdt van warmte en moet op een plek staan met een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant niet bij tocht of in de buurt van een verwarmingselement. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' bloeit meestal in de maanden april tot en met juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' is een luchtzuiverende plant die de lucht in je huis kan verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen. Het helpt de lucht schoon en gezond te houden. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De ideale temperatuur voor kamerplanten zoals deze Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' ligt tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage temperaturen.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Verwijder uitgebloeide bloemen en snoei lange scheuten terug om de vorm van de plant te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of zomer wanneer de plant actief groeit.

  De Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door. Geef in de wintermaanden minder water dan in de zomer.

  De Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden dient te worden. Het is belangrijk om de plant in een pot te plaatsen met drainagegaten, zodat overtollig water kan weglopen. Gebruik bij voorkeur een universele potgrond voor kamerplanten.

  De ideale bodem voor deze plant is goed doorlatend en rijk aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage.

  De Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, maar vermijd te veel direct zonlicht. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een zachte vochtige doek gebruiken om voorzichtig af te vegen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt schoongemaakt om gezond te blijven.

  De Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met voldoende indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in de directe zon staat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor zijn groei en gezondheid.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten dient gematigd te zijn. Zorg voor een normale tot hoge luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat. Besproei de plant af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  De Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' heeft weinig voeding nodig. Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten, bij voorkeur in het voorjaar en de zomer. Geef niet te veel meststoffen om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe scandens 'Kalahari Survivor' is een hangende vetplant met ovale groene bladeren en rode randen. Deze plant staat bekend om zijn vermogen om lange periodes van droogte te overleven. Hij heeft weinig water en verzorging nodig en gedijt goed in zonnige en droge omstandigheden. De 'Kalahari Survivor' is een decoratieve plant die perfect is voor hangende manden of bloempotten. Hij voegt een exotische uitstraling toe aan elke ruimte en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.