Rosa Espana Forever

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Espana Forever is een prachtige rozenstruik met grote, dieprode bloemen die een sterke en aangename geur verspreiden. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de helderrode bloemen. Rosa Espana Forever kan goed groeien in zowel de volle zon als halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze rozenstruik is een eyecatcher in elke tuin en zorgt voor een romantische en klassieke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen.

  Ja, Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met voldoende daglicht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is raadzaam om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige blootstelling aan licht te garanderen.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te drassig. Geef pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en verdraagt geen felle zonnestralen. Een teveel aan zonlicht kan de bladeren verbranden en ervoor zorgen dat de plant uitdroogt. Het is dus belangrijk om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste in een omgeving met een constante temperatuur tussen de 18°C en 24°C. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Het is ook belangrijk om de luchtvochtigheid rondom de plant op peil te houden.

  De plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken. In de maanden buiten deze periode zal de plant geen bloemen produceren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. Planten in het algemeen helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door CO2 om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen van de plant, zoals het schoonmaken van de bladeren, kan het luchtzuiverend vermogen versterken.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving. Het is belangrijk om te zorgen voor een constante temperatuur om de plant gezond te houden.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de zijtakken terug voor een compacte groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet constant vochtig is. Laat de bovenste laag van de grond eerst opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de lente en zomer wat meer water dan in de herfst en winter.

  Kamerplanten zoals de "Rosa Espana Forever" hebben het beste groeisucces in een potgrond die goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Kies een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt zonder dat de wortels van de plant gaan rotten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het regelmatig toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. De plant staat graag op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Snoei indien nodig dode takken weg voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek. Gebruik lauwwarm water om eventuele vuil of vlekken te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren goed kunnen drogen om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een lichte standplaats zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen grote temperatuurschommelingen ervaart en vermijd tocht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals de "Rosa Espana Forever" gedijen het best bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg voor een constante luchtvochtigheid en voorkom uitdroging van de bladeren. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te meten en indien nodig de bodem te verzuren of te alkaliseren. Een goed uitgebalanceerde zuurgraad bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  Deze kamerplant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant ongeveer eens in de vier weken om gezonde groei en bloei te bevorderen.

 • Omschrijving

  Rosa Espana Forever is een prachtige rozenstruik met grote, dieprode bloemen die een sterke en aangename geur verspreiden. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de helderrode bloemen. Rosa Espana Forever kan goed groeien in zowel de volle zon als halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze rozenstruik is een eyecatcher in elke tuin en zorgt voor een romantische en klassieke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.