Zantedeschia aethiopica 'White Dream'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia aethiopica 'White Dream' is een prachtige en elegante bloeiende plant met witte bloemen en donkergroen blad. De bloemen hebben een kelkachtige vorm en zijn omgeven door een wit schutblad dat lijkt op een kelk. Deze plant staat bekend om zijn spectaculaire uitstraling en wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten. 'White Dream' gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Deze plant is een aanwinst voor elke tuin of bloembed en trekt ook vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te voeden. Verder is de plant niet veeleisend wat betreft licht en kan gedijen in verschillende omgevingen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de hete middaguren. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht. Het is beter om de felle middagzon te vermijden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Geef het regelmatig water en zorg voor een licht vochtige grond.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Zantedeschia aethiopica 'White Dream' staat erom bekend lucht te zuiveren door het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. Het heeft een positief effect op de luchtkwaliteit in huis. Planten in het algemeen hebben een luchtzuiverende werking.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei. Plaats de plant niet op een te warme of te koude plek.

 • De plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden, tenzij de bladeren verwelken of droog worden. Verwijder dode bladeren of bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig blijft. Het is belangrijk om te wachten tot de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Deze plant heeft goede kwaliteit potgrond nodig voor een optimale groei en bloei. Gebruik bij voorkeur een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed doorlatend is. Ververs de potgrond regelmatig om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatige bemesting om de bodemkwaliteit te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond constant nat blijft. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef tijdens de groeiperiode van maart tot oktober eens in de twee weken plantenvoeding.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je voorzichtig een zachte doek gebruiken. Gebruik lauw water om eventueel vuil van de bladeren af te spoelen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Een constante kamertemperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze kamerplant. Houd de luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Zantedeschia aethiopica 'White Dream' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Zantedeschia aethiopica 'White Dream' is een prachtige en elegante bloeiende plant met witte bloemen en donkergroen blad. De bloemen hebben een kelkachtige vorm en zijn omgeven door een wit schutblad dat lijkt op een kelk. Deze plant staat bekend om zijn spectaculaire uitstraling en wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten. 'White Dream' gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Deze plant is een aanwinst voor elke tuin of bloembed en trekt ook vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.