Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Marina

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Marina is een kleine vioolplant met prachtige blauwe bloemen. Het is een hybride soort die bekend staat om zijn langdurige bloei en compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, borders of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Marina is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter. Het is daarom aan te raden om de plant in het voorjaar opnieuw te planten.

  Deze plant is goed winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om extra mulch of bescherming te bieden in koudere klimaten.

  De Viola plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale aandacht. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei. Zo nu en dan dode bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  De plant heeft ongeveer 10 tot 15 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, water en voedingsstoffen krijgt. Houd ook rekening met de groeiruimte van de plant wanneer je deze in een bloempot of tuin plant.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Marina groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die goed gedijt in gedeeltelijke schaduwrijke omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Water geven in de ochtend of avond is het beste.

  De plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en zoete geur. Het is dus zeker een vlinder- en bijenlokkende plant. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor deze bestuivers.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivende insecten aantrekt met zijn kleurrijke bloemen en nectar. Het zorgt voor een gevarieerde en gezonde tuinomgeving waar verschillende soorten dieren kunnen gedijen. Het helpt dus bij het vergroten van de biodiversiteit in de tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Marina bloeit van april tot en met mei en de bloei kan duren tot wel zeven weken. De bloemen zijn blauw van kleur en zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Marina kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, veel planten hebben de eigenschap om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te reflecteren. Hierdoor kan de plant helpen om geluidsoverlast in de omgeving te verminderen. Het kan een positieve invloed hebben op de akoestiek in de tuin of buitenruimte.

 • Je kunt de plant terugsnoeien na de bloei om de groei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te verlengen. Knip eventuele dode of beschadigde takken af om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een locatie met goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet te nat is. Gebruik bij voorkeur potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Marina groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben vaak geen winterbescherming nodig, omdat ze winterhard zijn. Als er strenge vorst wordt verwacht, kan het helpen om de plant te bedekken met bladeren of stro. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik een laag organisch materiaal zoals boomschors of compost rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stengels te leggen. Vernieuw de mulch jaarlijks voor een gezonde groei van de plant.

  De Tuinplanten gedijen het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een zuurgraad tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Marina, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie, insecticidale zeep of gewoon water om bladluizen, spintmijten en witte vlieg te bestrijden. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen om plagen onder controle te houden. Daarnaast is het belangrijk om de planten gezond te houden door ze voldoende water en voeding te geven, en door ze op een zonnige en goed geventileerde plek te zetten.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Marina is een kleine vioolplant met prachtige blauwe bloemen. Het is een hybride soort die bekend staat om zijn langdurige bloei en compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, borders of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.