Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 True Blue

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 True Blue is een compacte en bloeiende plant met prachtige blauwe bloemen. Deze plant behoort tot de vioolfamilie en staat bekend om zijn opvallende kleur en langdurige bloei. De Viola Evo Mini F1 True Blue is geschikt voor zowel tuinen als balkons en bloeit gedurende de lente en zomermaanden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze vioolplant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 True Blue verliest zijn blad in de winter. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij koude temperaturen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10°C en kan dus goed overleven in gematigde klimaten. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. In de winterperiode kan de plant wat extra bescherming nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een laagje mulch.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht voor optimale groei. Het regelmatig water geven en bemesten zal ervoor zorgen dat de plant gezond blijft.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te ontwikkelen en te bloeien. Houd rekening met eventuele naburige planten en de groeiruimte die zij nodig hebben.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en heeft slechts wat licht nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en de plant regelmatig wordt bemest voor optimale groei in de schaduw. Ondanks minder direct zonlicht zal de plant nog steeds bloeien en mooi blijven.

  De Viola Evo Mini True Blue heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant geen water op de bladeren krijgt om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het aanmoedigen van vlinders en bijen in je tuin is gunstig voor bestuiving en biodiversiteit. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een tuin met Tuinplanten.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt door de kleurrijke bloemen en nectar. Daarnaast draagt het bij aan de variatie in de tuin en zorgt het voor voedselbronnen voor verschillende insecten. Het planten van een diverse mix van bloemen zoals deze kan de algehele biodiversiteit in de tuin stimuleren.

  Deze tuinplant bloeit normaal gesproken van maart tot juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6 tot 8 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen. In de volle zon zal de plant goed bloeien en groeien.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en dient enkel ter decoratie in de tuin. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek geteeld worden voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen vanwege zijn dichte groei en bladeren. Met zijn bladeren en groei kan deze plant geluid absorberen en dempen in uw tuin. Zo kan deze plant een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Je kunt deze plant snoeien om de bloei te bevorderen en om een compacte groei te stimuleren. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg en snoei takken die te lang worden. Om de vorm van de plant te behouden, kun je deze in het voorjaar licht terugsnoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is zodat de wortels niet te nat worden. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Viola Evo Mini True Blue hebben goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en licht vochtig wordt gehouden. Overmatig natte grond kan leiden tot wortelrot en andere problemen voor de plant.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost toe voor extra voeding.

  De plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken in de tuin. Deze plant is geschikt voor borders, rotstuinen, of potten en bakken op het terras.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen of af te dekken met een vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen. In het voorjaar kan de plant uitlopers krijgen en weer snel groeien.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 True Blue heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en dode bloemen te verwijderen. Verder kan de plant af en toe wat voeding gebruiken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 True Blue hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

  Mulchen rond je tuinplanten helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het zorgt voor een gezonde groei en beschermt de wortels tegen vorstschade. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, compost of bladeren om te mulchen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 5,5 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te testen voordat je planten gaat aanplanten, zodat je de juiste maatregelen kunt nemen om de pH-waarde aan te passen indien nodig. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Voor tuinplanten zoals deze violen is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, slakken en witte vlieg. Als preventieve maatregelen kunnen planten regelmatig besproeid worden met een milieuvriendelijke insectenbestrijdingsmiddel. Bij een ernstige plaag kan overwogen worden om de planten handmatig te behandelen of professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 True Blue is een compacte en bloeiende plant met prachtige blauwe bloemen. Deze plant behoort tot de vioolfamilie en staat bekend om zijn opvallende kleur en langdurige bloei. De Viola Evo Mini F1 True Blue is geschikt voor zowel tuinen als balkons en bloeit gedurende de lente en zomermaanden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze vioolplant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.