Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Beacon Yellow

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Beacon Yellow is een compacte en bloeiende plant die bekend staat om zijn heldergele bloemen. Deze plant heeft een opgaande groeiwijze en bereikt een maximale hoogte van ongeveer 15 cm. Het blad van de plant is donkergroen en vormt een mooi contrast met de felgele bloemen. De Viola bloeit gedurende de lente en zomer en is geschikt voor borders, potten en hanging baskets. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en gedijt het best in de volle zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vorstgevoelige plant die beschermd moet worden tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge winters binnen te zetten.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Beacon Yellow is winterhard tot ongeveer -10 tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. In de meeste gevallen kan de plant buiten overwinteren.

  Ja, de Viola Evo Mini is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en water, en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Daarnaast kan het handig zijn om af en toe wat meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Beacon Yellow heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, water en voedingsstoffen krijgt. Plant ze in goed doorlatende grond en houd rekening met hun groeipatroon.

  Tuinplanten groeien meestal het beste in de volle zon of in halfschaduw, maar kunnen ook redelijk goed groeien in de schaduw. Het kan zijn dat de bloemen minder uitbundig bloeien wanneer de plant in de schaduw staat. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voldoende vocht in de bodem.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar teveel water kan schadelijk zijn voor de wortels. Het is aan te raden om de grond tussen waterbeurten door licht op te laten drogen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze nuttige bestuivers aan in de tuin. De felgele bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen, waardoor ze graag op deze plant afkomen. Het helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Viola evo mini F1 Beacon Yellow draagt bij aan de biodiversiteit door zijn bloemen die bijen en andere bestuivers aantrekken. Deze plant zorgt voor een diversere en gezondere tuin en bevordert het ecosysteem. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die de biodiversiteit ondersteunt.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Beacon Yellow bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen in een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om problemen met wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Beacon Yellow heeft geen specifieke eigenschappen die geluidsdempend zijn. Het is voornamelijk een decoratieve plant die kleur en sfeer toevoegt aan de tuin. Voor geluidsdempende planten kun je het beste kijken naar planten met brede bladeren en dichte groeiwijze.

 • De plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren. Snoei indien nodig in het voorjaar na de bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en vermijd dat de plant uitdroogt. Het is aan te raden om in de ochtend water te geven om te voorkomen dat de bladeren 's nachts nat blijven.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat zodat de plant gezond kan groeien. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Beacon Yellow gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft en vermijd wateroverlast. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De "Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Beacon Yellow" heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te droog wordt. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en bloembakken.

  Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is tijdens de wintermaanden. Bescherm de plant met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. In extreme omstandigheden kan het nodig zijn om de plant te bedekken met een doek of vliesdoek.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, bij voorkeur aan de basis om schimmel te voorkomen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Gebruik in het voorjaar en de zomer voedingsstoffen zoals bloemenvoeding voor een gezonde groei.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting, bijvoorbeeld met een algemene meststof voor bloeiende planten. Geef de plant tijdens het groeiseizoen om de paar weken voeding voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden, aangezien dit schade aan de plant kan veroorzaken.

  Het is belangrijk om mulch rond de plant aan te brengen om onkruidgroei te verminderen en de grond vochtig te houden. Mulch kan helpen om de temperatuur van de grond te reguleren en de plant te beschermen tegen vorst tijdens koude periodes. Kies een organisch mulchmateriaal, zoals compost of boomschors, voor de beste resultaten.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Beacon Yellow groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk voor de gezondheid van de plant om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen om de zuurgraad te optimaliseren.

  Om ongedierte weg te houden bij Tuinplanten, kan regelmatig inspectie helpen om plagen vroegtijdig te detecteren en te behandelen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte. Het is belangrijk om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken en chemische bestrijdingsmiddelen te vermijden om de gezondheid van de plant en het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Beacon Yellow is een compacte en bloeiende plant die bekend staat om zijn heldergele bloemen. Deze plant heeft een opgaande groeiwijze en bereikt een maximale hoogte van ongeveer 15 cm. Het blad van de plant is donkergroen en vormt een mooi contrast met de felgele bloemen. De Viola bloeit gedurende de lente en zomer en is geschikt voor borders, potten en hanging baskets. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en gedijt het best in de volle zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.