Lycianthes rantonnetii 'Eveline'

Lycianthes rantonnetii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lycianthes rantonnetii 'Eveline' er en kompakt og busket prydplante med skinnende mørkegrønne blade og let lilla blomster. Det er en alsidig plante, der trives godt både i fuld sol og halvskygge og kan dyrkes både i jorden og i potter. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket giver haven et livligt udseende. Efter blomstringen danner planten små orange bær, som kan tiltrække fugle. Lycianthes rantonnetii 'Eveline' er et smukt tilføjelse til enhver have eller terrasse på grund af sit attraktive udseende og nemme pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er stedsegrøn. Bladene vil derfor forblive grønne hele året rundt.

  Planten er vinterhårdfør ned til -5°C og kan derfor tåle moderat frost. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Det er vigtigt at lade planten hærde ordentligt, inden vinteren begynder.

  Ja, planten Lycianthes rantonnetii 'Eveline' er lette at vedligeholde. Den kræver lidt pleje og trives godt under forskellige jord- og lysforhold. Regelmæssig vanding og beskæring vil hjælpe med at holde planten sund.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at kunne udvikle sig fuldt ud og vokse. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter, så lys, luft og næringsstoffer optimalt udnyttes. Tag hensyn til plantens voksne størrelse.

  Lycianthes rantonnetii 'Eveline' trives bedst på et solrigt sted. Det kan dog tåle lidt skygge, men det vil vokse og blomstre mindre godt. Vælg derfor helst en solrig placering til denne plante.

  Planten har brug for vand i gennemsnit en til to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandinger, men ikke drivvåd. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, før du vander.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer. Det er et fremragende valg til haver, der ønsker at tiltrække sommerfugle og bier.

  Ja, denne plante er en god tilføjelse til biodiversiteten i haven på grund af blomsterne, der tiltrækker sommerfugle, bier og andre bestøvere. Derudover tilbyder planten ly og føde til forskellige små dyr. Det er vigtigt at have forskellige plantearter i haven for at fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer normalt fra juni til september. Blomstringsperioden kan vare op til 4 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det anbefales at give planten regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg også for, at jorden er veldrænet.

  Nej, bærrene fra denne plante er ikke spiselige. Det frarådes at indtage bærrene fra denne plante, da de kan være giftige. Det er vigtigt at vide, at ikke alle planter i haven er spiselige.

  Ja, visse planter har lyddæmpende egenskaber, men denne specifikke plante er ikke kendt for at have lyddæmpende egenskaber. Større, tæt bebladede planter kan absorbere lyd og hjælpe med at reducere omgivende støj.

 • Planten skal beskæres årligt for at bevare en kompakt form. Beskær døde og beskadigede grene om foråret. Fjern også eventuelt for lange skud for at holde planten sund.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved rødderne og undgå vand på bladene.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld med en medium næringsværdi. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rådne rødder. Giv planten regelmæssigt vand, men lad jorden tørre let mellem vandingerne.

  For haveplanter er det vigtigt, at jorden er veldrænet og har tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for en pH-værdi mellem 6 og 7 for optimal vækst. Regelmæssigt tilsætning af organisk materiale kan hjælpe med at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, med lidt læ mod hårde vinde. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodskader. Det er vigtigt, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.

  Planten har brug for vinterbeskyttelse mod frost og kolde temperaturer. Det anbefales at mulde planten med blade eller halm. Derudover kan en beskyttende hætte eller fugledug bruges til at beskytte planten.

  Havekrydderurter har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Beskær planten årligt for at bevare formen og størrelsen. Giv havekrydderurterne gødning en gang om måneden for en sund vækst.

  Haveklare som disse har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. En almindelig gødning til blomstrende planter kan bruges i henhold til instruktionerne på emballagen. Undgå overgødning for at undgå skade på planten.

  Det er gavnligt at lægge et lag muld omkring planten for at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost, barkflis eller træflis. Sørg for, at mulden ikke lægges op ad stammen på planten for at undgå råd.

  En jord med en neutral til let sur pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel til denne plante. En jordtest kan hjælpe med at bestemme den præcise pH-værdi. Overdrevent sure eller alkaliske jorde kan hæmme plantens vækst.

  For at bekæmpe skadedyr i haven, kan du overveje at tiltrække nyttige insekter som mariehøns eller snyltehvepse. Derudover kan du også bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum til at bekæmpe skadedyr som bladlus og spindemider. At kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr og fjerne inficerede dele kan også hjælpe med bekæmpelsen.

 • Beskrivelse

  Lycianthes rantonnetii 'Eveline' er en kompakt og busket prydplante med skinnende mørkegrønne blade og let lilla blomster. Det er en alsidig plante, der trives godt både i fuld sol og halvskygge og kan dyrkes både i jorden og i potter. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket giver haven et livligt udseende. Efter blomstringen danner planten små orange bær, som kan tiltrække fugle. Lycianthes rantonnetii 'Eveline' er et smukt tilføjelse til enhver have eller terrasse på grund af sit attraktive udseende og nemme pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.