Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White is een compacte en kleurrijke vioolplant met witte bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een opvallend geel hartje en bloeien in trossen boven het groene blad. De Viola Evo Mini F1 White is ideaal voor borders, bloembakken en hanging baskets en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White is niet groenblijvend en zal dus in de wintermaanden zijn bladeren verliezen. Het is een vaste plant die echter wel elk jaar weer opnieuw zal bloeien in het voorjaar. Het is daarom aan te raden om beschermende maatregelen te nemen tijdens de koudere maanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White is geschikt voor tuinen en borders.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed groeit in zowel de volle zon als in de halfschaduw. Het regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze ook op een afstand van ongeveer 15 cm uit elkaar voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White groeien over het algemeen beter in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zullen ze wel groeien, maar de bloei kan minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnigere plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen kun je de plant één tot twee keer per week water geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de vorm en kleur van de bloemen. Het kan helpen bij het aantrekken van bestuivende insecten naar je tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij insecten aantrekt met zijn bloemen. Hierdoor kunnen bijen en vlinders profiteren van de nectar en pollen die de plant biedt. Dit draagt bij aan de diversiteit van dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met juni en bloeit ongeveer 10 tot 12 weken lang.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Ze hebben minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Let wel op dat de grond niet uitdroogt in de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het eten van de bloemen of bladeren van deze plant wordt niet aanbevolen.

  De plant heeft een beperkte geluidsdempende werking door het absorberen van geluidsgolven met behulp van bladeren en bloemen. Het effect op geluidsniveaus is echter minimaal. Over het algemeen worden planten niet gebruikt als primaire geluidsdempende maatregel.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei niet te diep in de plant om te voorkomen dat de groei wordt belemmerd.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is en voldoende vocht vasthoudt. Kies bij voorkeur voor een potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  Viooltjes groeien het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Voeg eventueel compost of organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De ideale standplaats voor deze plant is in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de plant regelmatig vochtig, maar niet te nat. Deze plant gedijt goed in borders, potten of hanging baskets.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White heeft winterbescherming nodig in de vorm van een laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant af te dekken met vliesdoek of een andere beschermende hoes bij strenge vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Ook kan regelmatig bemesten helpen om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een universele meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor een optimale voeding van de plant.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om het vochtgehalte van de grond te behouden en onkruidgroei te remmen. Dit kan helpen bij het handhaven van een gezonde groei en bloei van de plant. Kies een organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost voor het beste resultaat.

  Tuinplanten groeien het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een goede balans in de zuurgraad is belangrijk voor de opname van voedingsstoffen door de plant. Zorg voor een geschikte pH-waarde om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventueel ongedierte, zoals luizen en trips. Bij een kleine plaag kan handmatig verwijderen voldoende zijn, bij een grotere plaag kan een biologisch bestrijdingsmiddel gebruikt worden. Voorkom overmatig water geven, dit kan schimmels en andere ziekten aantrekken.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White is een compacte en kleurrijke vioolplant met witte bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een opvallend geel hartje en bloeien in trossen boven het groene blad. De Viola Evo Mini F1 White is ideaal voor borders, bloembakken en hanging baskets en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.