Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 is een prachtige vioolplant met kleine bloemen in verschillende kleuren zoals paars, geel en wit. Het is een compacte plant die ideaal is voor in bloembakken en borders. Deze F1-hybride heeft een lange bloeiperiode en bloeit van het voorjaar tot aan de herfst. De plant heeft een rijke bossige groei en kan goed tegen zowel zon als halfschaduw. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke en langbloeiende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloemen produceert in de lente en zomer. Tijdens de herfst en winter kan de plant wat kaal lijken.

  De plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Planten in potten kunnen het beste naar een beschutte plek worden verplaatst tijdens koudere periodes.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 is een makkelijk te onderhouden plant. Deze tuinplant vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te stimuleren.

  Voor deze plant heb je ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Zorg ook voor voldoende afstand tussen andere planten om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de "Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1" groeien over het algemeen het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Houd er rekening mee dat de plant niet van natte voeten houdt, dus voorkom dat de grond te langdurig nat blijft. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en indien nodig water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen. Het is een mooie aanvulling op een tuin die gericht is op het aantrekken van bestuivers.

  De plant draagt bij aan de biodiversiteit omdat de bloemen insecten aantrekken en zaden verspreiden. Het is een waardevolle toevoeging aan tuinen en helpt om de diversiteit van planten en dieren te bevorderen. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om een gezonde habitat voor verschillende soorten te creëren.

  De plant bloeit meestal van maart tot en met juni en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze veel zonlicht krijgt.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen. Verwar deze plant niet met eetbare viooltjes zoals Viola odorata.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 heeft dankzij zijn dichte bladeren en groeiwijze een geluidsdempend effect in de tuin. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en te verminderen. Deze eigenschap maakt het een goede keuze voor geluidsgevoelige gebieden.

 • Je kunt de plant na de bloei licht terugsnoeien om de vorm en de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om te voorkomen dat vocht op de bladeren achterblijft.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Kies een potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem die rijk is aan organische meststoffen voor optimale groei. Vermijd te natte of te droge grond voor een gezonde plantontwikkeling.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 gedijt het beste op een plek in de zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor zowel borders als potten op het terras.

  De Viola Evo Mini F1 heeft weinig winterbescherming nodig, aangezien het een winterharde tuinplant is. Het is voldoende om mulch rond de plant aan te brengen of deze af te dekken met een dunne laag bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. In strenge winters kunnen extra beschermende maatregelen worden genomen, zoals een beschermende doek of cloche.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op voor natte voeten. Geef de plant voldoende voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes hebben regelmatig bemesting nodig, vooral tijdens het groeiseizoen in de lente en zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Let op de reactie van de plant en pas de bemesting zo nodig aan.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen, waardoor de plant gezond blijft. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rond de plant, maar niet direct tegen de stelen of bladeren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch voor uw tuinplanten.

  De Viola Evo Mini F1 gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is preventie van ongedierte belangrijk. Controleer regelmatig op luizen, slakken en rupsen. Gebruik eventueel natuurlijke bestrijdingsmiddelen om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 is een prachtige vioolplant met kleine bloemen in verschillende kleuren zoals paars, geel en wit. Het is een compacte plant die ideaal is voor in bloembakken en borders. Deze F1-hybride heeft een lange bloeiperiode en bloeit van het voorjaar tot aan de herfst. De plant heeft een rijke bossige groei en kan goed tegen zowel zon als halfschaduw. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke en langbloeiende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.