Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Neon Salmon

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Neon Salmon is een opvallende plant met heldere zalmroze bloemen. Het is een compacte en bossige plant die bloeit van het voorjaar tot aan de herfst. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. De Celebration Neon Salmon is perfect voor het opfleuren van borders, bloembakken en hanging baskets. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Neon Salmon is een bladverliezende plant en geen groenblijvende plant. In de winter zal de plant zijn bladeren verliezen en in het voorjaar nieuwe bladeren terugkrijgen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te houden of te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is niet winterhard en moet daarom binnen worden bewaard tijdens koudere temperaturen. Het wordt aanbevolen om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius kan zakken. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. De plant gedijt het best op een lichte standplaats in halfschaduw.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant. Plant ze op een afstand van ongeveer 20-30 cm van elkaar om de beste resultaten te behalen.

  Ja, Tuinplanten groeien over het algemeen goed in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt, zelfs in schaduwrijke omstandigheden. Let op dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warm weer. Het is raadzaam om de grond vochtig te houden, maar zonder dat de wortels in het water staan. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant wekelijks water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemkleuren en de zoete nectar die ze produceren. Het is een ideale keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het bevorderen van biodiversiteit en het aantrekken van bestuivende insecten.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Neon Salmon is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving en het in evenwicht houden van populaties. Ook draagt het bij aan de diversiteit en kleurrijkheid van de tuin, wat kan leiden tot een gezondere en levendige omgeving. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op andere planten in de tuin om een gevarieerde habitat te creëren.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan ongeveer 5-6 maanden duren.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en prefereert een plekje in de halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te eten.

  Ja, sommige tuinplanten hebben de eigenschap geluid te dempen doordat ze geluidsgolven kunnen absorberen. Dit kan helpen om omgevingslawaai te verminderen en een rustige omgeving te creëren. Het is echter niet bekend of Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Neon Salmon specifiek geluid dempend is.

 • Impatiens kunnen regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat deze te groot wordt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te drassig wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de plant in een laag water staat.

  De Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Neon Salmon geven de voorkeur aan een goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Een regelmatige bemesting kan ook de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Neon Salmon plant staat het liefst op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte standplaats zonder direct zonlicht. Op deze manier gedijt de plant het beste en zal hij goed groeien en bloeien.

  Voor de winterbescherming van tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goede mulchlaag rond de wortels. Daarnaast kunnen kwetsbare planten worden afgedekt met jute of fleecedoek om ze te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten voldoende vocht vasthouden gedurende de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant wat mest in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of een speciale meststof voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei. Pas op met overbemesting, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost als mulch laag. Breng een laag van ongeveer 5 tot 10 centimeter aan rond de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam om verstikking te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de gezondheid en groei van de plant beïnvloeden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Daarnaast kunnen plagen zoals bladluizen en trips worden bestreden met insecticiden op basis van natuurlijke oliën. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen van plagen kan ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Neon Salmon is een opvallende plant met heldere zalmroze bloemen. Het is een compacte en bossige plant die bloeit van het voorjaar tot aan de herfst. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. De Celebration Neon Salmon is perfect voor het opfleuren van borders, bloembakken en hanging baskets. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.