Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Groep) Celebration Purple is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met opvallende paarse bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in de schaduwrijke delen van de tuin. Celebration Purple bloeit gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van een vleugje kleur aan bloembedden, borders en hangmanden. Impatiens (New Guinea Groep) Celebration Purple is gemakkelijk te verzorgen en vereist regelmatig water geven en bemesten voor een optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en borders.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is daarom belangrijk om deze plant binnen te halen tijdens koude temperaturen. Het is een tuinplant die voornamelijk in de zomer buiten kan worden gehouden.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple is makkelijk in onderhoud. Deze Tuinplanten hebben regelmatig water nodig en groeien goed in halfschaduw tot schaduw. Daarnaast hebben ze weinig last van plagen en ziektes.

  De "Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple" heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden voor een optimale luchtcirculatie en groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en gezond te blijven.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple groeit goed in de schaduw. Tuinplanten die geschikt zijn voor schaduwrijke omgevingen, hebben meestal geen direct zonlicht nodig en gedijen goed in beschutte gebieden met weinig licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Impatiens Celebration Purple hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. In de zomer kan het nodig zijn om de plant enkele keren per week water te geven, terwijl in koelere periodes minder vaak water gegeven moet worden.

  Ja, Impatiens zijn geliefd bij vlinders en bijen vanwege hun heldere en aantrekkelijke bloemen. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  De plant Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple trekt bijen en andere bestuivers aan, wat positief bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan helpen om een gezonde en gevarieerde omgeving te creëren voor verschillende dieren. Het is belangrijk om een mix van plantensoorten te hebben om de biodiversiteit te vergroten.

  "Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple" bloeit van mei tot aan de eerste vorst in het najaar. De bloeiperiode kan variëren van plant tot plant, maar gemiddeld genomen bloeit hij ongeveer 4 tot 6 maanden.

  De Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Ze hebben echter vaak wel de voorkeur voor een plekje met wat schaduw, vooral tijdens de heetste uren van de dag. Zorg voor voldoende water en bescherming tegen felle zon om verbranding te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als veilig voor consumptie zijn aangemerkt.

  Ja, planten hebben een aantal geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven en trillingen kunnen absorberen. Planten kunnen helpen bij het verminderen van achtergrondgeluid en het creëren van een rustige omgeving. Het effect kan echter beperkt zijn, afhankelijk van de hoeveelheid geluid en de omgeving.

 • Je kunt de plant het beste regelmatig snoeien om de groei te bevorderen en ervoor te zorgen dat de plant compact blijft. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de bloei te stimuleren. Snoei indien nodig ook lange uitlopers om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met haar wortels in het water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij warm weer extra water om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur van pH-waarde. Regelmatig water geven is belangrijk om de plant gezond te houden.

  Voor een optimale groei en bloei is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend en vochtig is. Het is aan te raden om organisch materiaal toe te voegen en regelmatig te bemesten voor een gezonde plant. Zorg ervoor dat de bodem pH-neutraal tot licht zuur is.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle schaduw tot halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de wind en vermijd direct zonlicht. Een vochtige en goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

  Tuinplanten hebben in de winter meestal extra bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Het is ook aan te raden om vorstgevoelige planten in potten naar binnen te halen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei regelmatig om de groei te bevorderen en verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Voor optimale groei en bloei van deze tuinplanten is het aan te raden om ze regelmatig te bemesten. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen, volg de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting. Het is belangrijk om te bemesten vanaf het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer voor een gezonde en kleurrijke bloei.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de plant worden gelegd om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het wordt aanbevolen om jaarlijks nieuwe mulch aan te brengen om de voordelen te behouden. Kies een mulch die goed bij de bodem en de omgeving past voor een optimale groei van de tuinplanten.

  Impatiens prefereren een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een goede bodemstructuur bevordert de groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen neemolie of een milieuvriendelijke insecticiden worden gebruikt. Preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op plagen en onkruid verwijderen kunnen ook helpen bij het voorkomen van ongedierte. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de bestrijdingsmiddelen te volgen en de juiste dosering toe te passen.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Groep) Celebration Purple is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met opvallende paarse bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in de schaduwrijke delen van de tuin. Celebration Purple bloeit gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van een vleugje kleur aan bloembedden, borders en hangmanden. Impatiens (New Guinea Groep) Celebration Purple is gemakkelijk te verzorgen en vereist regelmatig water geven en bemesten voor een optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.