Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple Star

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple Star is een mooie plant met opvallende paarse bloemen en witte sterren in het midden. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin of balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de halfschaduw. Celebration Purple Star is een veelzijdige en makkelijk te onderhouden plant die perfect is voor het opfleuren van elke buitenruimte. Met regelmatig water geven en wat plantenvoeding zal deze Impatiens plant je de hele zomer lang blij maken met zijn prachtige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is niet groenblijvend maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die meestal wordt gekweekt voor zijn kleurrijke bloemen in de zomermaanden. Na de bloei sterft de plant af.

  Deze plant is niet winterhard en kan het beste binnenshuis worden overwinterd. Het is gevoelig voor vorst en koude temperaturen en kan niet buiten overleven in de winter. Het is daarom belangrijk om de plant binnen te zetten voordat de temperatuur onder de 10 graden Celsius daalt.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vraagt weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt en plant hem niet te dicht op andere planten. Houd ook rekening met de groeiruimte voor de wortels.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en heeft weinig direct zonlicht nodig. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen of plekken met weinig licht. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft en de plant zal gedijen in schaduwrijke omstandigheden.

  Tuinplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple Star hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Let op veranderingen in de bladeren, die kunnen aangeven of de plant meer of minder water nodig heeft.

  De plant Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple Star trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Tuinplanten die deze eigenschappen hebben zijn vaak geliefd bij bestuivende insecten. Het is dus mogelijk dat deze plant vlinders en bijen aantrekt in uw tuin.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin. Het creëert een gezonde en gevarieerde leefomgeving voor verschillende insectensoorten. Daarnaast zijn de bloemen van de plant een voedselbron voor deze insecten.

  Deze plant bloeit van juni tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloei kan duren van 2 tot 4 maanden, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging. Het is een langbloeiende plant die kleurrijk blijft gedurende de zomer en herfst.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar zal het beste gedijen in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloei verminderen. Zorg voor voldoende water en bescherming tegen de felle middagzon.

  Nee, de Impatiens planten zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het consumeren van niet-eetbare planten kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel tuinplanten hebben het vermogen om geluid te absorberen en kunnen daarom helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Planten met grote bladeren en dichte begroeiing hebben over het algemeen een beter geluidsdempend effect. De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple Star kan dus mogelijk ook geluid dempen.

 • Je kunt de planten lichtjes terugsnoeien om een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei dode of beschadigde takken helemaal weg voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De plant gedijt goed in licht vochtige potgrond die rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen en de planten goed water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Potgrond voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  De plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en organisch materiaal voor een gezonde groei. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor regelmatige bemesting voor optimale resultaten.

  Deze plant staat graag op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om de plant op een beschutte en warme locatie te plaatsen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant binnen te plaatsen of door hem te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple Star heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant een plek in de halfschaduw en bemest deze regelmatig voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

  Het is aan te raden om rondom de plant een mulchlaag aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost als mulch. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk. Een pH tussen 6,0 en 7,0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor de groei van tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple Star, is het belangrijk om regelmatig de bladeren te inspecteren op aanwezigheid van luizen en spint. Indien nodig kunnen luizen handmatig verwijderd worden of behandeld worden met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel. Daarnaast kan regelmatig besproeien met water ook helpen om ongedierte weg te houden.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Purple Star is een mooie plant met opvallende paarse bloemen en witte sterren in het midden. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin of balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de halfschaduw. Celebration Purple Star is een veelzijdige en makkelijk te onderhouden plant die perfect is voor het opfleuren van elke buitenruimte. Met regelmatig water geven en wat plantenvoeding zal deze Impatiens plant je de hele zomer lang blij maken met zijn prachtige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.