Impatiens (New Guinea Grp) Celebrette Orange Crush

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Celebrette Orange Crush is een prachtige plant uit de New Guinea groep met opvallende oranje bloemen. Het blad is diepgroen en glanzend, waardoor het een mooie contrast vormt met de heldere bloemen. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een uitbundige bloeier die de hele zomer lang kleur toevoegt aan je tuin of balkon. Ideaal voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn bladeren. Dit betekent dat hij zijn bladeren niet verliest in de winter.

  De plant is niet winterhard en dient binnenshuis gehouden te worden tijdens koude temperaturen. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst. Planten kunnen het beste binnenshuis overwinteren.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Celebrette Orange Crush is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin.

  Impatiens hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Houd rekening met voldoende afstand tussen de planten voor optimale groei. Zorg voor een goed doorlatende grond en regelmatig water geven.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw, maar zal het beste bloeien in lichte schaduw of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt, ook in de schaduwrijke omgeving.述Impatiens (New Guinea Grp) Celebrette Orange Crush is een plant die goed gedijt in de schaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat deze voldoende voedingsstoffen krijgt om optimaal te groeien. Zelfs in de schaduw zal de plant goed groeien en bloeien als aan deze behoeften wordt voldaan.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, dus dit kan betekenen dat je de plant meerdere keren per week water moet geven. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat of te droog is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren en de opvallende bloemen die ze hebben. Dit maakt ze een aanwinst voor elke tuin die wil bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van bestuivers.

  Impatiens (New Guinea Grp) Celebrette Orange Crush is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Door de kleurrijke bloemen draagt het bij aan de diversiteit in de tuin en kan het een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Het is belangrijk om verschillende planten aan te planten om een diverse leefomgeving te creëren voor insecten en andere dieren.

  Deze plant bloeit van mei tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. Het is een langbloeiende plant die kleur geeft in de zomermaanden.

  Deze plant kan het beste groeien in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het is niet aan te raden om de plant direct bloot te stellen aan de volle zon. Het beste groeit de plant in een beschutte omgeving met gefilterd licht.

  Nee, de plant Impatiens (New Guinea Grp) Celebrette Orange Crush is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van de plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte en weelderige groei te bevorderen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Voel regelmatig aan de grond om te bepalen of de plant water nodig heeft.

  Deze plant gedijt het beste in vochthoudende potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is voor optimale groei en bloei. Gebruik bij het verpotten van de plant een mix van potgrond en eventueel wat organisch materiaal zoals compost.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet vochtig, maar niet te nat zijn. Bij voorkeur moet de grond pH-neutraal tot licht zuur zijn.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende bescherming krijgt tegen felle zon en wind. Plaats de plant in vochtige, goed doorlatende grond.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Bedek de plant met mulch of een beschermende doek om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat, uit de wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te verlengen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten zijn speciale meststoffen verkrijgbaar die zorgen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof met een hoog kalium- en fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de plant regelmatig volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch wordt aanbevolen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels wordt gelegd.

  Deze plant groeit het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Bij de tuinplant Impatiens (New Guinea Grp) Celebrette Orange Crush kunnen trips en bladluizen voorkomen. Om deze ongedierte te bestrijden kan je ze afschudden of met een zachte straal water besproeien. Als de plaag aanhoudt, kan je overwegen om een biologisch bestrijdingsmiddel te gebruiken.

 • Omschrijving

  De Impatiens Celebrette Orange Crush is een prachtige plant uit de New Guinea groep met opvallende oranje bloemen. Het blad is diepgroen en glanzend, waardoor het een mooie contrast vormt met de heldere bloemen. Deze plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een uitbundige bloeier die de hele zomer lang kleur toevoegt aan je tuin of balkon. Ideaal voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.