Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Peppermint

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Peppermint is een compacte en kleurrijke plant met opvallende, tweekleurige bloemen in de kleuren wit en roze. Deze plant bloeit de hele zomer door en gedijt goed in de schaduwrijke delen van de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zijn ook geschikt voor hangmanden en bloembakken. Impatiens Fiesta Ole Peppermint heeft regelmatig water nodig en kan goed groeien in vochtige grond. Deze plant voegt een vrolijke en frisse uitstraling toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Peppermint is niet groenblijvend en zal in de wintermaanden afsterven. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden. Het is daarom belangrijk om hem jaarlijks te vervangen voor een nieuwe plant.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Peppermint is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het is daarom aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Regelmatig water geven en wat plantenvoeding zijn voldoende om hem gezond te houden. Het is een sterke en veelzijdige tuinplant die goed gedijt in zowel de zon als halfschaduw.

  Impatiens hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om goed te kunnen groeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en niet verstikt raakt door andere planten in de buurt. Het is belangrijk om de aanbevolen plantafstand te volgen om een gezonde groei te bevorderen.

  Ja, Impatiens groeit goed in de schaduw en is ideaal voor plekken met weinig zonlicht. Het gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en bloeit rijkelijk met zijn opvallende bloemen. Het is een populaire keuze voor schaduwrijke tuinen en borders.

  Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, Impatiens Walleriana trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een uitstekende keuze om deze bezoekers naar de tuin te lokken.

  Ja, Impatiens Walleriana Grp planten trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen deze planten ook schuilplaatsen bieden voor kleine dieren en insecten. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen kunnen gedurende meerdere maanden aanhouden. Gardenieten kunnen dus lang genieten van de kleurrijke bloemen.

  Impatiens kunnen niet goed tegen direct zonlicht en groeien het best in de halfschaduw. Plaats ze op een locatie waar ze indirect zonlicht ontvangen. Te veel zon kan de plant beschadigen.

  Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Peppermint is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant en is giftig bij inname. Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen eetbare en niet-eetbare planten in de tuin.

  Ja, de plant heeft een dichte groei en kan geluidsgolven enigszins absorberen, waardoor het geluid enigszins gedempt kan worden in de directe omgeving.

 • Impatiens dienen regelmatig te worden gesnoeid voor een compacte groei en om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei dode of beschadigde takken terug tot aan gezonde bladeren. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of in de zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voordat de nacht valt.

  De plant gedijt het beste in vruchtbare en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water te geven.

  Voor tuinplanten zoals deze is een goed doorlatende en vochtige bodem van belang. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Het regelmatig controleren en bijstellen van de bodemkwaliteit kan bijdragen aan gezonde plantengroei.

  Deze plant gedijt het best op een halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de grond vochtig maar niet drassig. Bescherm de plant tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem naar een beschutte plek te verplaatsen of af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant in de winter minder water, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig de oude bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig ook eventuele beschadigde bladeren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de gezondheid en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en de plant niet te overbemesten.

  Door mulch rond de plant te leggen, kan vocht beter vastgehouden worden en onkruidgroei verminderd worden. Gebruik organische mulch zoals stro of boomschors voor een betere groei van de plant. Let op dat de mulch niet tegen de stengels van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem pH kan helpen om de juiste omgeving voor de plant te behouden.

  Je kunt ongedierte op deze plant bestrijden door regelmatig te controleren op bladluizen, trips en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten kunnen ook helpen bij de bestrijding. Een milieuvriendelijke optie is het gebruik van een zelfgemaakte zeepoplossing om de aangetaste bladeren te behandelen.

 • Omschrijving

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Peppermint is een compacte en kleurrijke plant met opvallende, tweekleurige bloemen in de kleuren wit en roze. Deze plant bloeit de hele zomer door en gedijt goed in de schaduwrijke delen van de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zijn ook geschikt voor hangmanden en bloembakken. Impatiens Fiesta Ole Peppermint heeft regelmatig water nodig en kan goed groeien in vochtige grond. Deze plant voegt een vrolijke en frisse uitstraling toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.