Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Sparkler Purple

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Fiesta Ole Sparkler Purple is een kleurrijke plant met helder paarse bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in de schaduw. De plant bloeit rijkelijk en trekt vlinders aan naar de tuin. Het is een ideale keuze voor hangmanden, bloembakken en borders. De Impatiens Fiesta Ole Sparkler Purple voegt een vrolijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Sparkler Purple is een eenjarige plant en is niet groenblijvend. De plant zal na de bloeiperiode afsterven en moet jaarlijks opnieuw geplant worden.

  De plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens koudere maanden. Het is aan te raden de plant te beschermen tegen vorst. Het is ideaal om de plant op een lichte en warme plek te plaatsen tijdens de winter.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten voor optimale groei. Deze plant kan goed gedijen in de schaduwrijke tuin.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Sparkler Purple heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en vermijd het plaatsen van andere planten te dichtbij om competitie om voedingsstoffen te voorkomen. Geef de plant voldoende ruimte om zich volledig te ontwikkelen en te bloeien.

  Ja, Impatiens Walleriana groeit het beste in de schaduw. Het is een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen of plekken met weinig zonlicht. Het zal goed groeien en bloeien in deze omstandigheden.

  Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant één à twee keer per week water te geven, afhankelijk van de hoeveelheid neerslag en de droogte van de grond. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig aanvoelt, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in water komt te staan.

  Ja, de Impatiens plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en zoete nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, als kleurrijke bloeiende plant trekt de Impatiens Walleriana Grp Fiesta Ole Sparkler Purple verschillende bestuivers aan zoals bijen, vlinders en hommels, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen de bloemen ook dienen als voedselbron voor deze insecten. Het is dus zeker een goede keuze voor het ondersteunen van de biodiversiteit.

  Ik bloei van de lente tot de herfst en mijn bloeiperiode kan tot wel 6 maanden duren.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Sparkler Purple kan niet goed tegen de volle zon. Het beste groeit deze plant op een plek met halfschaduw tot schaduw. Te veel direct zonlicht kan de plant beschadigen.

  Nee, Impatiens zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn bij consumptie. Het is belangrijk om de plant niet voor consumptie te gebruiken.

  Nee, Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Sparkler Purple heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die wordt gebruikt in tuinen en borders. Het kan wel bijdragen aan een rustgevende en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en scheuten om de bloeiperiode te verlengen. Knip lange stelen terug tot boven een bladoksel voor een vollere plant.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dat kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant heeft een voorkeur voor vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te compact is, om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant regelmatig met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zonnestralen. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft maar wel goed doorlaatbaar is.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant te bedekken met mulch of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast is het belangrijk om de plant in een beschutte plek te zetten, uit de wind en met voldoende zonlicht. Water geven dient beperkt te worden tijdens de wintermaanden.

  Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat de plant niet in een plas water staat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze Impatiens hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Een universele meststof voor bloeiende planten kan worden gebruikt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Te veel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus het is belangrijk om zich aan de aanbevolen dosering te houden.

  Het is aanbevolen om een laag mulch aan te brengen rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit materialen zoals compost, houtsnippers of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals Impatiens Fiesta Ole Sparkler Purple, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast kunt u ook preventief te werk gaan door de planten regelmatig te controleren op ongedierte en aangetaste bladeren te verwijderen. Een goede hygiëne in de tuin kan ook helpen om de verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens Fiesta Ole Sparkler Purple is een kleurrijke plant met helder paarse bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in de schaduw. De plant bloeit rijkelijk en trekt vlinders aan naar de tuin. Het is een ideale keuze voor hangmanden, bloembakken en borders. De Impatiens Fiesta Ole Sparkler Purple voegt een vrolijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.