Osteospermum Dalina Bianca

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum Dalina Bianca is een mooie en compacte plant met witte bloemen en opvallende paarse hartjes in het midden. Het is een dankbare tuinplant die bloeit van de lente tot de herfst en veel vlinders aantrekt. De plant gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. Osteospermum Dalina Bianca is geschikt voor in borders, perken, potten en bloembakken. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en geeft een vrolijke uitstraling aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Osteospermum Dalina Bianca is niet groenblijvend. Het is een bloeiende plant die voornamelijk in de lente en zomer bloeit. In de winter verliest de plant zijn bladeren.

  De plant is matig winterhard en kan temperaturen tot ongeveer -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is verstandig om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met een laag mulch.

  Ja, de Tuinplant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Regelmatig water geven en wat snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinen.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten en obstakels om de groei niet te belemmeren. Houd ook rekening met de hoogte en breedte die de plant kan bereiken.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. De groei kan vertragen en bloei kan verminderen in de volledige schaduw. Zorg dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei.

  Deze plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en kleurrijke verschijning. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die veel insecten wil aantrekken.

  Ja, de plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in de tuin bevordert. Daarnaast kan de plant ook helpen om de bodem gezond te houden door erosie tegen te gaan en water vast te houden. Al met al draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in een tuin.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan de eerste vorst, meestal van april tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel zes maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg voor voldoende water en voeding voor optimale groei en bloei.

  Nee, de plant "Osteospermum Dalina Bianca" is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is mogelijk dat bepaalde soorten planten een kleine hoeveelheid geluid kunnen absorberen, maar dit zal niet significant zijn. Als geluidsdemping belangrijk voor je is, zijn er betere opties dan planten.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om na de bloei de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Hierdoor stimuleer je de plant om nieuwe bloemen te produceren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren voor een verzorgde uitstraling.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Vermijd echter dat de plant met haar wortels in het water staat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond waarin voedingsstoffen goed worden vastgehouden. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het regelmatig bemesten van de potgrond bevordert de groei en bloei van de plant.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en rijk aan organische stof voor optimale groei en bloei. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Ideaal is een beschutte plek uit de harde wind.

  Deze plant heeft winterbescherming nodig in de vorm van bijvoorbeeld mulch of een beschermende doek. Zorg ervoor dat de wortels niet bevriezen tijdens koudere periodes. Het is aanbevolen om de plant in de winter op een beschutte plek te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar en zomer om de paar weken voeding voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen met compost of boomschors kan helpen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stelen van de plant ligt om rotten te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze planten geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om een goed doorlatende grond te hebben om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de grond is aanbevolen om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen ingezet worden. Daarnaast kunnen preventieve maatregelen genomen worden, zoals regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren. Ten slotte kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden indien nodig.

 • Omschrijving

  Osteospermum Dalina Bianca is een mooie en compacte plant met witte bloemen en opvallende paarse hartjes in het midden. Het is een dankbare tuinplant die bloeit van de lente tot de herfst en veel vlinders aantrekt. De plant gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. Osteospermum Dalina Bianca is geschikt voor in borders, perken, potten en bloembakken. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en geeft een vrolijke uitstraling aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.