Osteospermum Dalina Juliet

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum Dalina Juliet is een prachtige tuinplant met opvallende paarsblauwe bloemen met een geel hartje. De bloemen hebben een unieke vorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in borders als in potten worden geplant. Osteospermum Dalina Juliet houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra leven in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een zomerbloeier die bloeit van het voorjaar tot aan de herfst. Het is aan te raden om in de winter bescherming te bieden tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Planten die winterhard zijn, kunnen temperaturen onder het vriespunt overleven.

  Ja, de Osteospermum Dalina Juliet is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en voeding nodig en kan goed gedijen in zonlicht. Regelmatig snoeien en dode bloemen verwijderen kan de bloeiperiode verlengen.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 50 centimeter ruimte nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en te groeien. Plant de bloem in een goed bemeste en goed gedraineerde grond voor de beste resultaten.

  De Osteospermum Dalina Juliet groeit het beste in de volle zon en kan minder goed gedijen in de schaduw. Om de plant gezond en sterk te houden, is het belangrijk om deze in een zonnige locatie te plaatsen. In de schaduw kunnen de bloemen en bladeren verwelken en kan de groei vertragen.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege hogere temperaturen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de felgekleurde bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die van plan zijn om vlinders en bijen aan te trekken naar hun tuin.

  Ja, als tuinplant draag je bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met je mooie bloemen. Je biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten in de tuin. Het is goed om diverse planten in de tuin te hebben ter ondersteuning van de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. Gedurende deze maanden produceert de plant prachtige bloemen.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het beste groeien en bloeien op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in de zomer.

  Nee, Osteospermum Dalina Juliet is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stengels, maar de mate van geluidsdemping hangt af van factoren zoals de grootte en dichtheid van de plant. Het is het meest effectief om meerdere planten te combineren om een beter dempend effect te bereiken.

 • Je kunt de plant snoeien door uitgebloeide bloemen af te knippen tot aan de basis van de plant. Dit zal zorgen voor een betere bloei en een gezondere groei. Snoei de plant in het voorjaar of na de bloeiperiode voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd plassen water. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten om de beste resultaten te behalen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende, vochtige bodem met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig bemest wordt voor optimale groei en bloei. Controleer regelmatig de vochtigheid van de bodem en vermijd wateroverlast.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, bij voorkeur minstens 6 uur per dag. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen sterke wind en overtollig vocht. Snoei de plant pas in het voorjaar om vorstschade te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met speciale mest voor bloeiende planten.

  De Tuinplanten moeten regelmatig bemest worden tijdens het groeiseizoen voor optimale bloei en groei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en een slechte gezondheid van de plant.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de juiste omstandigheden voor de plant te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op tekenen van insecten. Eén methode is om ze met de hand te verwijderen of af te spoelen met water. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Osteospermum Dalina Juliet is een prachtige tuinplant met opvallende paarsblauwe bloemen met een geel hartje. De bloemen hebben een unieke vorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in borders als in potten worden geplant. Osteospermum Dalina Juliet houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra leven in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.