Osteospermum Dalina Portia

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum Dalina Portia er en slags afrikansk marguerit, der er kendt for sine iøjnefaldende og farverige blomster. Blomsterbladene på denne plante er normalt lilla-rosa med en gul midte. Det er en kompakt og busket plante, der trives godt i solrige haver og blomsterkasser. Osteospermum Dalina Portia tiltrækker sommerfugle og bier og blomstrer fra foråret til efteråret. Denne plante kræver regelmæssig vanding og veldrænet jord for optimal vækst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Den "Osteospermum Dalina Portia" er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en plante, der blomstrer om foråret og sommeren med iøjnefaldende blomster. Det anbefales at overvintre planten frostfrit.

  Osteospermum Dalina Portia er vinterhårdfør ned til -5 grader Celsius.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Det anbefales også at fjerne visne blomster regelmæssigt.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse, så det anbefales at plante den mindst 30-40 centimeter væk fra andre planter. Sørg for, at der er nok plads til rødderne at vokse og for lys og luftcirkulation. Det er også vigtigt at efterlade tilstrækkelig plads til vanding og vedligeholdelsesarbejde.

  Nej, planten trives bedst i fuld sol og har brug for mindst 6 timers sollys om at vokse og blomstre ordentligt. Skygge kan føre til strakt vækst og færre blomster. Derfor anbefales det at placere planten et solrigt sted.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men pas på at rødderne ikke bliver for våde. Generelt set er det tilstrækkeligt at vande to til tre gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens farverige og duftende blomster. Det er en smuk tilføjelse til en have for at tiltrække disse bestøvere.

  Ja, havplanter er generelt gode for biodiversiteten, da de tiltrækker bier og andre bestøvere. De bidrager til fødekæden og skaber et varieret miljø for forskellige dyr. Det er vigtigt at have en mangfoldighed af havplanter for at støtte biodiversiteten.

  Osteospermum Dalina Portia blomstrer fra maj til september, og blomstringen varer i gennemsnit 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys og trives bedst på en solrig placering i haven. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt for optimal vækst og blomstring.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og er ikke beregnet til forbrug. Det anbefales ikke at spise denne plante.

  Ja, på grund af tilstedeværelsen af blade og blomster kan planten absorbere lydbølger og hjælpe med at dæmpe lyden i omgivelserne. Planter i almindelighed bruges ofte til at dæmpe lyd i byområder. Effekten afhænger dog af faktorer som beplantningens tæthed og afstanden til lydkilden.

 • Du kan beskære planten efter blomstringen for at bevare formen og stimulere ny vækst. Fjern visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringen. Brug en skarp beskæresaks for en pæn klipning.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand om morgenen, så planten kan tørre ud i løbet af dagen.

  Sørg for en godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer for optimal vækst. Undgå for våd jord for at forhindre rodædning. En blanding af pottemuld til stauder og lidt ekstra sand kan være passende.

  Osteospermum Dalina Portia have their best growth in well-draining soil of medium fertility. Make sure the soil remains lightly moist but not too wet. Adding organic material can help improve soil quality.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Undgå våd og fugtig jord for at forebygge rådne rødder.

  Haveplanter har generelt ikke brug for vinterbeskyttelse, men ved ekstrem frost kan de have gavn af et lag muld eller afdækning. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere for eventuel skade forårsaget af frost og behandle det om nødvendigt.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringsperioden, og giv gødning til planten om nødvendigt.

  Have i foråret og sommermånederne gavn af en regelmæssig gødskning for en sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning specielt egnet til haveplanter. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed.

  Det anbefales at bruge muld til haveplanter. Muld kan hjælpe med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og beskytte planten mod temperatursvingninger. Det kan også forbedre jordens frugtbarhed.

  Denne plante foretrækker en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Tilsætning af kompost kan forbedre jordstrukturen og optimere surhedsgraden.

  Det er vigtigt regelmæssigt at inspicere bladene og stænglerne af denne plante for eventuelle spindemider, bladlus eller larver. En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på er ved at bruge naturlige fjender som mariehøns eller rovstænkere. Hvis nødvendigt kan der også anvendes miljøvenlige bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Osteospermum Dalina Portia er en slags afrikansk marguerit, der er kendt for sine iøjnefaldende og farverige blomster. Blomsterbladene på denne plante er normalt lilla-rosa med en gul midte. Det er en kompakt og busket plante, der trives godt i solrige haver og blomsterkasser. Osteospermum Dalina Portia tiltrækker sommerfugle og bier og blomstrer fra foråret til efteråret. Denne plante kræver regelmæssig vanding og veldrænet jord for optimal vækst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.