Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Ventoux'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Ventoux' is een compact groeiende struik met glanzende donkergroene bladeren en grote, bloemrijke trossen met opvallende roze bloemen. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en halfschaduw tot schaduwrijke omgeving. De 'Mont Ventoux' is winterhard en kan goed overleven in koudere klimaten. Regelmatig snoeien na de bloei helpt om een compacte vorm te behouden en de bloei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Ventoux' is gemakkelijk in onderhoud en heeft geen ingewikkelde verzorging nodig. De plant gedijt goed in een lichte kamer met regelmatig water geven en af en toe bemesten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziektes en plagen.

  Ja, Rhododendrons hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder bloemrijke plant.

  De Rhododendron 'Mont Ventoux' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, dus gemiddeld 1-2 keer per week water geven is voldoende. Zorg er wel voor dat de wortels niet constant in het water staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van het blad. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Deze plant houdt van warmte en heeft een gematigde tot warme kamertemperatuur nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat om voldoende warmte en licht te krijgen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Ventoux' bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode kan tot ongeveer drie weken duren.

  Ja, als lid van de Rhododendron familie helpt deze plant bij het verbeteren van de luchtkwaliteit door het absorberen van giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in huis.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Ventoux' staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om deze optimale temperatuur voor de plant te behouden voor de beste groei en bloei. Plaats de plant dus op een geschikte locatie in huis waar deze temperaturen worden aangehouden.

 • Rhododendrons kunnen het beste gesnoeid worden na de bloei, in de zomer. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Snoei niet te diep, dit kan de plant beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet drassig. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de wortels in droge grond komen te staan.

  Deze plant gedijt het beste in zure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Een combinatie van turfmix en veenmos is ideaal voor deze plant.

  Rhododendrons hebben een zure bodem nodig met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Zorg voor een goed doorlatende grond die vocht vasthoudt. Meng turf door de grond om de zuurtegraad te verhogen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht. Geef de plant in het voorjaar en de zomer regelmatig plantenvoeding.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of sprays, omdat dit de bladeren kunnen beschadigen. Neem ook regelmatig de tijd om dode bladeren te verwijderen voor een gezonde uitstraling van de plant.

  De Rhododendron Simsii Grp 'Mont Ventoux' heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Rhododendron Simsii Grp 'Mont Ventoux' moet bij voorkeur tussen de 40% en 60% liggen. Een hogere luchtvochtigheid kan helpen om de plant gezond en gelukkig te houden. Het regelmatig sproeien van de bladeren kan de luchtvochtigheid rondom de plant verhogen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Ventoux' groeit het beste in zure grond, met een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze Rhododendron hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik bij voorkeur een speciale meststof voor zuurminnende planten om de beste resultaten te behalen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Ventoux' is een compact groeiende struik met glanzende donkergroene bladeren en grote, bloemrijke trossen met opvallende roze bloemen. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en halfschaduw tot schaduwrijke omgeving. De 'Mont Ventoux' is winterhard en kan goed overleven in koudere klimaten. Regelmatig snoeien na de bloei helpt om een compacte vorm te behouden en de bloei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.