Anthurium (Andreanum Grp) Paradi

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Paradi is een prachtige plant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende bloemen in de vorm van gekleurde schutbladeren. Deze plant staat bekend om zijn exotische uitstraling en lange bloeiperiode. De bloemen kunnen verschillende kleuren hebben, zoals rood, roze, paars of wit, en voegen een vleugje kleur toe aan elk interieur. De Anthurium Paradi heeft een lichte standplaats nodig en regelmatig water om goed te gedijen. Het is een populaire kamerplant die een tropische sfeer creëert in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Anthuriums zijn over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud, zolang ze voldoende licht krijgen en regelmatig water krijgen. Ze gedijen goed in een warme, vochtige omgeving en kunnen bloeien gedurende een groot deel van het jaar. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de dode bladeren te verwijderen.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Paradi heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek in huis, maar vermijd direct zonlicht. Het liefst staat de plant voor een raam op het oosten of westen.

  De Anthurium Paradi plant moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar laat de wortels niet in het water staan. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De Anthurium Paradi houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel wat lichte schaduw verdragen. Het is beter om de plant op een plek te zetten met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren doen verbranden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Paradi houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te vermijden dat hij te dicht bij airconditioning of verwarming staat. Het regelmatig besproeien van de bladeren met lauwwarm water kan ook helpen om de luchtvochtigheid te verhogen en de plant tevreden te houden.

  De Anthurium bloeit meestal van maart tot en met september en de bloeiperiode kan gemiddeld 6 tot 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de lucht in huis te verbeteren. Kamerplanten absorberen schadelijke stoffen en produceren zuurstof, wat de luchtkwaliteit kan verbeteren. Planten met grote bladeren en een dicht bladerdek zoals de Anthurium kunnen effectief zijn bij het zuiveren van de lucht.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur geeft de plant de optimale omstandigheden om te groeien en bloeien. Het is dus belangrijk om de plant op een warme en stabiele locatie te plaatsen.

 • Om de Anthurium gezond en compact te houden, kan het nodig zijn om regelmatig de oude bloemen en bladeren te verwijderen. Dit kan het beste worden gedaan met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt na het snoeien.

  De Anthurium houdt van regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet constant doorweekt is. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Voor een Anthurium (Andreanum Grp) Paradi is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Speciale orchideeën potgrond is ook geschikt voor deze plant.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Paradi heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een lichte en luchtige bodem met een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 6,5. Vermijd zware, compacte grondsoorten die de wortels kunnen verstikken.

  De Anthurium heeft behoefte aan een lichte standplaats, zonder direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Af en toe de bladeren besproeien helpt de plant gezond te houden.

  De bladeren van de plant kunnen stof opvangen, dus regelmatig afvegen met een vochtige doek kan helpen om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van glansmiddelen of chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Het is ook belangrijk om de plant af en toe te besproeien met water om de bladeren fris te houden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Paradi heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant het liefst op een plek met helder, indirect licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige bloemvorming.

  De Anthurium houdt van een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en schommelingen in temperatuur. Zet de plant op een lichte plek met geen direct zonlicht.

  Een hoge luchtvochtigheid wordt aanbevolen voor deze plantensoort, aangezien dit de groei en bloei bevordert. Regelmatig sproeien van de bladeren helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Anthurium (Andreanum Grp) Paradi moet liggen tussen pH 6,0 en 7,0 voor optimale groei en gezondheid. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken bij de opname van voedingsstoffen door de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen indien nodig.

  Kamerplanten zoals de Anthurium hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig en bemest de plant niet te vaak.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Paradi is een prachtige plant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende bloemen in de vorm van gekleurde schutbladeren. Deze plant staat bekend om zijn exotische uitstraling en lange bloeiperiode. De bloemen kunnen verschillende kleuren hebben, zoals rood, roze, paars of wit, en voegen een vleugje kleur toe aan elk interieur. De Anthurium Paradi heeft een lichte standplaats nodig en regelmatig water om goed te gedijen. Het is een populaire kamerplant die een tropische sfeer creëert in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.