Narcissus (Trumpet Grp) 'Attraction'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus (Trumpet Grp) 'Attraction' is een prachtige lentebloeier met grote, opvallende bloemen in een warme oranje-rode kleur. De trompetvormige bloemen hebben een verleidelijke geur en een lange steel, waardoor ze perfect zijn voor boeketten. Deze narcissoort bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. 'Attraction' gedijt het best in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Een mooie en opvallende toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Narcissus (Trumpet Grp) 'Attraction' is een gemakkelijk te onderhouden plant. Ze hebben weinig water nodig en gedijen goed in kamertemperatuur. Zorg voor voldoende licht en een goede afwatering van de pot.

  Ja, Narcissus hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze op een zonnige plek, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat ze minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgen.

  Narcissen moeten regelmatig water krijgen, maar de grond moet tussen gietbeurten door ook de kans krijgen om op te drogen. Dit betekent meestal één keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond niet constant doorweekt is, maar ook niet volledig uitdroogt.

  De Narcis houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Ze gedijen het beste bij helder indirect licht. Overmatige blootstelling aan felle zon kan hun bloemen doen verwelken en bladeren verbranden.

  Ja, de Narcissus 'Attraction' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15-20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om deze goed te laten groeien en bloeien. Temperaturen onder de 10 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  "Narcissus (Trumpet Grp) 'Attraction'" bloeit in de maanden maart en april en de bloei kan duren van 2 tot 3 weken.

  Ja, Narcissusbollen zuiveren de lucht en helpen bij het verwijderen van verontreinigende stoffen in de omgeving. Ze produceren zuurstof en dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Deze planten zijn vooral effectief in het absorberen van schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen.

  Ja, Narcissen geven de voorkeur aan een koelere plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de directe zon te houden en op een koele en goed geventileerde locatie te plaatsen. Te warme temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

 • Het is belangrijk om de verwelkte bloemen van de Narcissus regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei het blad niet af totdat het volledig geel is geworden, omdat de plant nog energie opneemt via het blad voor de volgende bloeiperiode. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond constant doorweekt is. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten in. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de pot een goede afwatering heeft om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet drassig.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende en vruchtbare bodem. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei.

  De Narcis 'Attractie' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een goed doorlatende potgrond. Geef de plant regelmatig water en zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er netjes uit te laten zien. Gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren af te vegen. Vermijd overmatig water geven om schimmel en rot te voorkomen.

  Narcissus (Trumpet Grp) 'Attraction' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor Kamerplanten zoals Narcissus 'Attraction' ligt tussen de 15°C en 20°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen boven de 25°C. Een constante temperatuur zal de gezondheid van de plant ten goede komen.

  De luchtvochtigheid is beter voor kamerplanten als deze tussen de 40% en 60% ligt. De plant zal goed gedijen in een normaal huiselijk klimaat. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is voor een optimale groei.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Attraction' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant elke 4-6 weken om gezonde groei en bloei te bevorderen.

 • Omschrijving

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Attraction' is een prachtige lentebloeier met grote, opvallende bloemen in een warme oranje-rode kleur. De trompetvormige bloemen hebben een verleidelijke geur en een lange steel, waardoor ze perfect zijn voor boeketten. Deze narcissoort bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. 'Attraction' gedijt het best in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Een mooie en opvallende toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.