Anthurium (Andreanum Grp) 'Red King'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Red King' is een prachtige kamerplant met opvallende rood-bruine bloemen die lijken op hartvormige kelken. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren die zorgen voor een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. De Anthurium 'Red King' voegt een vleugje exotische elegantie toe aan elke ruimte en is ook een populaire keuze als cadeau voor speciale gelegenheden. Het is een langbloeiende plant die het hele jaar door kleur en vreugde brengt in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Red King' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant goed te laten groeien. Het is belangrijk om de plant vrij te houden van tocht en te zorgen voor een constante temperatuur.

  Ja, de Anthurium 'Red King' heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is ideaal om de plant dicht bij een raam te plaatsen waar het de nodige lichtinval krijgt.

  De Anthurium plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten weken in water. De plant kan gevoelig zijn voor te veel water geven.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert helder, indirect licht. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-22°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15°C.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Red King' bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Na deze periode kan de plant weer in rust gaan en later opnieuw bloeien.

  Ja, Anthurium planten zijn luchtzuiverend doordat ze giftige stoffen uit de lucht filteren en zuurstof produceren. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis. Anthurium planten worden vaak aanbevolen voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

  Ja, de plant houdt van een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius en gedijt goed in een kameromgeving. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Hoog of te laag temperaturen kunnen de plant beschadigen.

 • Het is niet nodig om Anthurium (Andreanum Grp) 'Red King' te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Snoei in het voorjaar of de zomer voor de beste resultaten.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een natte bodem staan. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Anthurium Red King heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Gebruik een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Laat de potgrond niet volledig uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  De Anthurium plant gedijt het beste in een goed doorlatende en lichtvochtige potgrond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig de plant te verpotten.

  Geef de plant voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef de plant af en toe wat plantenvoeding.

  Om de plant schoon te maken, kan je de bladeren afnemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je regelmatig stof en vuil van de bladeren verwijdert om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig. Plaats het bij een raam op het oosten of westen. Direct zonlicht kan bladeren beschadigen.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten zoals de Anthurium (Andreanum Grp) 'Red King' ligt tussen de 18°C en 22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen of tocht. Koude tocht kan leiden tot bladverlies en groeiproblemen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Red King' heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de 60-80% ligt. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door regelmatig te sproeien of de plant in een grotere pot met water te zetten.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Red King' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien.

  De Anthurium heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gegeven.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Red King' is een prachtige kamerplant met opvallende rood-bruine bloemen die lijken op hartvormige kelken. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren die zorgen voor een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. De Anthurium 'Red King' voegt een vleugje exotische elegantie toe aan elke ruimte en is ook een populaire keuze als cadeau voor speciale gelegenheden. Het is een langbloeiende plant die het hele jaar door kleur en vreugde brengt in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.