Pelargonium graveolens Lemon Tree

Pelargonium overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium graveolens Lemon Tree is een soort geraniumplant die bekend staat om zijn citroengeur en citroenachtige bladeren. Hij groeit met opgaande takken en kleine, lichtgroene bladeren die een sterke citroengeur verspreiden wanneer ze worden aangeraakt. De plant produceert ook kleine witte bloemen die een subtiel zoete geur hebben. Hij gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. De Pelargonium graveolens Lemon Tree is populair vanwege zijn aromatische eigenschappen en wordt vaak gebruikt in aromatherapie en in de keuken voor zijn citroenachtige smaak en geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft slechts af en toe behoefte aan water en zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de dode bladeren te verwijderen om de groei te bevorderen. Met de juiste zorg kan deze plant langdurig gedijen in huis.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en verdraagt ook direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant dicht bij een raam te plaatsen waar voldoende zonlicht binnenkomt. Onvoldoende licht kan leiden tot een slechte groei en weinig bloei.

  De plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je weer water geeft. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat de wortels in het water blijven staan.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.

  Ja, de plant heeft de mogelijkheid om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door de lucht te zuiveren. De bladeren absorberen schadelijke stoffen en produceren zuurstof, wat kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Het is nog steeds belangrijk om regelmatig te ventileren voor optimale luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar het tussen de 15 en 25 graden Celsius is. Dit zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • De Pelargonium graveolens Lemon Tree kan het beste na de bloei worden teruggesnoeid om de plant compact en gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om nieuwe groei te stimuleren. Snoei indien nodig regelmatig om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Pelargonium graveolens Lemon Tree heeft matig water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Voor deze plant is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Kies een potgrond speciaal voor kamerplanten voor de beste groeiomstandigheden.

  De Pelargonium graveolens Lemon Tree heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Een voedzame en luchtige bodem zal de plant helpen om gezond te groeien en bloeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, laat de grond niet uitdrogen. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in de directe zon. Af en toe de bloemen en dode bladeren verwijderen houdt de plant gezond.

  Pelargonium graveolens Lemon Tree kan regelmatig stof verwijderd worden met een vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren voorzichtig schoon te maken om beschadigingen te voorkomen. Af en toe kunnen de bladeren ook besproeid worden met lauw water om ze op te frissen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en groeit het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt om goed te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden, oosten of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor deze plant is het beste tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de lucht droger kan zijn. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het behouden van een optimale groeiomgeving voor de plant.

  De "Pelargonium graveolens Lemon Tree" heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten. Bemest de plant eens in de 4-6 weken, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Pelargonium graveolens Lemon Tree is een soort geraniumplant die bekend staat om zijn citroengeur en citroenachtige bladeren. Hij groeit met opgaande takken en kleine, lichtgroene bladeren die een sterke citroengeur verspreiden wanneer ze worden aangeraakt. De plant produceert ook kleine witte bloemen die een subtiel zoete geur hebben. Hij gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. De Pelargonium graveolens Lemon Tree is populair vanwege zijn aromatische eigenschappen en wordt vaak gebruikt in aromatherapie en in de keuken voor zijn citroenachtige smaak en geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.