Tradescantia 'Shiny Hill'

Tradescantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tradescantia 'Shiny Hill' is een sierlijke kamerplant met glanzende groene bladeren en opvallende paarse strepen. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan hangend in een mandje worden geplaatst of als bodembedekker worden gebruikt. De 'Shiny Hill' gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht en vereist regelmatig water geven. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warm en vochtig klimaat. De paarse en groene bladeren van de Tradescantia 'Shiny Hill' zorgen voor een kleurrijk en levendig accent in elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte plek. Regelmatig snoeien kan de groei bevorderen.

  ja, kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom in een ruimte met voldoende daglicht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig kunnen profiteren van het licht.

  Deze plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Controleer regelmatig of de grond vochtig aanvoelt voordat je water geeft. Het is belangrijk om de plant in een pot met drainagegaten te plaatsen om overtollig water te laten weglopen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel helder indirect zonlicht. Bescherm de plant tegen felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Tradescantia 'Shiny Hill' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te houden en te vermijden dat hij blootgesteld wordt aan koude tocht. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor de beste groei.

  Deze plant bloeit in de lente en de zomer, en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant heeft de mogelijkheid om de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en te filteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht te zuiveren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om hem compact te houden en de groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en lange, uitgerekte stelen. Knip de stelen net boven een blad of knoop af voor een nette afwerking.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de plant nooit in een laag water staan en vermijd dat de wortels gaan rotten. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt, maar geef ook niet te veel water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Gebruik een humusrijke potgrond speciaal voor kamerplanten voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de potgrond nooit volledig uitdroogt, maar houdt het ook niet te vochtig.

  Tradescantia 'Shiny Hill' groeit het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg voor een lichtvochtige bodem, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Een goede luchtcirculatie rond de wortels is ook belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Af en toe de bladeren besproeien helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant kan af en toe stofvrij gemaakt worden door de bladeren zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat er geen water op de bladeren achterblijft om schimmelvorming te voorkomen. Verwijder eventuele dode bladeren regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem bij voorkeur dicht bij een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan grote temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn, niet te droog en niet te vochtig. Indien de luchtvochtigheid te laag is, kan dit leiden tot bruine bladpunten. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt rond de neutrale pH-waarde van 6 tot 7. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is, aangezien dat de groei van de plant kan belemmeren. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde omgeving voor de plant.

  De Tradescantia 'Shiny Hill' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten elke 2-4 weken, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven groeien.

 • Omschrijving

  De Tradescantia 'Shiny Hill' is een sierlijke kamerplant met glanzende groene bladeren en opvallende paarse strepen. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan hangend in een mandje worden geplaatst of als bodembedekker worden gebruikt. De 'Shiny Hill' gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht en vereist regelmatig water geven. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warm en vochtig klimaat. De paarse en groene bladeren van de Tradescantia 'Shiny Hill' zorgen voor een kleurrijk en levendig accent in elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.