Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose

Begonia (Semperflorens Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose is een prachtige plant met dubbele bloemen in een roze kleur. Het is een compacte plant met glanzend groen blad en een bossige groeiwijze. De Doublet Rose bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en is zowel geschikt voor in de tuin als in potten op het terras. Deze Begonia houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Het is een ideale plant voor het opfleuren van zowel binnen- als buitenruimtes.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude periodes.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose is niet winterhard, dus moet binnenshuis overwinteren. Deze plant kan niet tegen vorst en houdt van een warme en lichte plaats. Het is daarom belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden binnen te zetten.

  Ja, de Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en een lichte bemesting zijn voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  Begonia's hebben gemiddeld een ruimte nodig van 20-30 cm tussen elke plant om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich te ontwikkelen en zich niet teveel te verdringen. Houd ook rekening met voldoende ruimte voor wortelgroei en luchtcirculatie.

  Begonia's uit de Semperflorens Groep, waaronder de Doublet Rose, groeien goed in de schaduwrijke omgeving. Ze gedijen goed met weinig direct zonlicht en kunnen zelfs wat beschutting tegen de zon gebruiken. Het is daarom een goede keuze voor tuinplanten die niet veel zonlicht ontvangen.

  Tuinplanten zoals de Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren voordat je water geeft.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose is niet bekend om vlinders en bijen aan te trekken. Het is vooral geliefd om zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege de mooie bloei.

  Tuinplanten zoals Begonia's dragen niet direct bij aan de biodiversiteit omdat ze meestal geen voedsel of schuilplaatsen bieden voor inheemse dieren. Het planten van inheemse planten zou een betere optie zijn om biodiversiteit te ondersteunen.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose bloeit van juni tot oktober en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De bloemen zijn voornamelijk aanwezig in de zomermaanden.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een plek met veel licht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme dagen. Het is een tuinplant die houdt van zonlicht.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose is niet eetbaar en kan maagklachten veroorzaken bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten. Let op dat sommige delen van de plant giftig kunnen zijn.

  Ja, Begonia's hebben dichte bladeren welke geluidsgolven kunnen absorberen en daarom een bepaalde mate van geluid kunnen dempen. Echter, het effect van geluidsdemping is minimaal in vergelijking met specifieke geluiddempende materialen. Planten kunnen wel helpen om de algehele akoestiek in een ruimte te verbeteren.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig - maar niet te nat - blijft. Een lichtzure potgrond met voldoende voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

  Een goede bodemkwaliteit voor tuinplanten is vochtig maar goed doorlatend, rijk aan organisch materiaal en een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het regelmatig toevoegen van compost of meststof kan helpen om de bodemkwaliteit te verbeteren voor een optimale groei en bloei van de plant. Snoei regelmatig dode of zieke bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Begonia Doublet Rose staat graag op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte standplaats en vermijd felle zon. Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond.

  Het is belangrijk om Begonia's vorstvrij te laten overwinteren, aangezien ze niet goed bestand zijn tegen kou. Een beschermende laag mulch kan helpen bij het behouden van warmte en vocht tijdens de wintermaanden. In koude klimaten is het raadzaam om de planten binnen te halen of te beschermen met een kas of koudeframe.

  De plant vereist regelmatige bewatering, maar laat de grond niet te drassig worden. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen om de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Begonia's hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium tijdens het groeiseizoen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking en voorkom overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen is aan te raden voor tuinplanten om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of bladeren als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar houd de mulch weg van de stengels om rotten te voorkomen.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of zure meststoffen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant.

  Er zijn verschillende manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, waaronder het regelmatig controleren van de bladeren op tekenen van plagen en het besproeien van de plant met een milieuvriendelijke insecticide. Ook het bieden van optimale groeiomstandigheden, zoals voldoende licht en water, kan helpen om de plant gezond te houden en pestvrij. Het is belangrijk om snel in te grijpen bij de eerste tekenen van ongedierte om verdere schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Rose is een prachtige plant met dubbele bloemen in een roze kleur. Het is een compacte plant met glanzend groen blad en een bossige groeiwijze. De Doublet Rose bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en is zowel geschikt voor in de tuin als in potten op het terras. Deze Begonia houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Het is een ideale plant voor het opfleuren van zowel binnen- als buitenruimtes.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.