Brachyscome multifida Mauve Delight

Brachyscome

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Brachyscome multifida Mauve Delight is een kleurrijke en compacte vaste plant met prachtige mauve bloemen. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan. De smalle puntige blaadjes geven de plant een fijne textuur en het is een mooie toevoeging aan borders of rotstuinen. Brachyscome multifida Mauve Delight gedijt goed in de volle zon en is makkelijk te onderhouden. Het is een mooie en levendige toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Brachyscome multifida Mauve Delight is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de winter. Het is een meerjarige plant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren zal ontwikkelen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Het beste is om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met een beschermhoes.

  Ja, deze tuinplant is relatief makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. De plant heeft geen speciale snoei nodig, maar dode bloemen kunnen worden verwijderd om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te groeien en zich te kunnen verspreiden. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant voor een optimale groei. Houd ook rekening met de groeiruimte van eventuele andere planten in de buurt.

  De Brachyscome multifida Mauve Delight groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kunnen de bloemen minder bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor de beste resultaten.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze om een vlinder- en bijenvriendelijke tuin te creëren.

  Ja, deze tuinplant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en kan dienen als voedselbron voor verschillende insecten. Daarnaast zorgt deze plant voor variatie in de tuin waardoor er een gezonder ecosysteem ontstaat.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. Gedurende deze maanden produceert de plant continue bloemen.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar zijn gekweekt.

  Ja, de plant heeft een zekere geluidsdempende werking vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Echter, het effect is beperkt en zal niet significant merkbaar zijn in een buitenomgeving. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor tuinen.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te verlengen. Knip dode of beschadigde takken direct weg voor een gezonde uitstraling.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken. Voorkom dat de plant uitdroogt, vooral tijdens warme periodes.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te droog is, maar ook niet te vochtig. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Deze plant vereist geen speciale winterbescherming en kan over het algemeen goed overleven in milde winterse omstandigheden. Bij strenge vorst kan het helpen om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voor de winter om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd teveel water om wortelrot te voorkomen. Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de bloeiperiode te verlengen. De plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral tijdens het groeiseizoen en vlak voor de bloeiperiode. Gebruik een evenwichtige meststof met een gelijke verhouding stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulch zoals compost of houtsnippers voor een gezonde groei. Pas op dat de mulch niet tegen de stengels van de plant aanligt.

  Brachyscome multifida Mauve Delight gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk voor de plant om te groeien in goed doorlatende grond. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Brachyscome multifida Mauve Delight, is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op plagen. Het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, kan helpen bij de bestrijding van insecten. Ook kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie, worden gebruikt om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Brachyscome multifida Mauve Delight is een kleurrijke en compacte vaste plant met prachtige mauve bloemen. De plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan. De smalle puntige blaadjes geven de plant een fijne textuur en het is een mooie toevoeging aan borders of rotstuinen. Brachyscome multifida Mauve Delight gedijt goed in de volle zon en is makkelijk te onderhouden. Het is een mooie en levendige toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.