Antirrhinum Florini Diana Pink

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Antirrhinum Florini Diana Pink is een bloeiende plant met opvallende roze bloemen die lijken op kleine trompetjes. De plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan een vrolijke toevoeging zijn aan elke tuin of balkon. Het blad van de plant is donkergroen en heeft een opvallende textuur. De Antirrhinum Florini Diana Pink trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie aanvulling is voor een biodiverse tuin. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en heeft weinig onderhoud nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden. Het is dus een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad zal krijgen. Deze eigenschap maakt hem geschikt als tuinplant die een seizoensgebonden karakter heeft.

  De Antirrhinum Florini Diana Pink is winterhard tot ongeveer -5°C. Deze tuinplant kan dus redelijk wat kou verdragen, maar het is aan te raden om extra bescherming te bieden bij strenge vorst.

  De "Antirrhinum Florini Diana Pink" is gemakkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig speciale zorg nodig en is geschikt voor beginners in de tuin. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen.

  De Antirrhinum Florini Diana Pink heeft ongeveer 15-20 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich comfortabel te kunnen ontwikkelen. Geef elke plant voldoende ruimte om te voorkomen dat ze met elkaar concurreren om voedingsstoffen en licht.

  De "Antirrhinum Florini Diana Pink" groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is niet ideaal om deze plant in volledige schaduw te plaatsen, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren. Om optimaal te groeien heeft de plant voldoende zonlicht nodig.

  De "Antirrhinum Florini Diana Pink" heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken bestuivers aan zoals bijen, hommels en vlinders, wat positief bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als voedselbron voor verschillende insectensoorten. Het is dus zeker een goede toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 10 tot 12 weken duren. Na deze periode kunnen de bloemen verwelken en uitvallen.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om voldoende water te geven wanneer het warm is om uitdroging te voorkomen. Deze planten zijn geschikt om in de volle zon te worden geplant.

  Nee, de Antirrhinum Florini Diana Pink is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen dankzij de dichte bladeren en stelen. Dit helpt om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Het plaatsen van deze plant in de tuin kan dus helpen om geluid te dempen.

 • Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig weg te knippen om de bloei te stimuleren. Snoei de planten in het voorjaar om ze compact en gezond te houden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Antirrhinum Florini Diana Pink heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei van de plant.

  De Tuinplanten beginnen het best in een goed gedraineerde, vruchtbare bodem met een neutrale pH. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren op vochtigheid en voedingsstoffen om de groei en bloei te stimuleren. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het behouden van een gezonde bodemkwaliteit.

  De "Antirrhinum Florini Diana Pink" houdt van een zonnige standplaats maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is en niet te nat. Deze plant gedijt het beste in vochtige en vruchtbare grond met een neutrale tot zure pH-waarde.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor winterbescherming, zoals het gebruik van mulch of een beschermende doek. Het is ook goed om ervoor te zorgen dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint. Sommige tuinplanten kunnen baat hebben bij het worden afgedekt met bladeren of stro om ze te beschermen tegen de kou.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te optimaliseren. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is belangrijk om de grond rondom de Tuinplanten te bedekken met een dikke laag mulch. Mulch helpt de grond vochtig te houden, voorkomt onkruidgroei en beschermt de plantwortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors als mulch voor optimale groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een bodemtest kan helpen om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen en eventueel aanpassingen aan te brengen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te handhaven voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig het blad en de stelen te controleren op tekenen van plagen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen kan helpen bij het afweren van ongedierte. Het is ook aan te raden om dode bladeren en plantenresten regelmatig te verwijderen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Antirrhinum Florini Diana Pink is een bloeiende plant met opvallende roze bloemen die lijken op kleine trompetjes. De plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan een vrolijke toevoeging zijn aan elke tuin of balkon. Het blad van de plant is donkergroen en heeft een opvallende textuur. De Antirrhinum Florini Diana Pink trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie aanvulling is voor een biodiverse tuin. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en heeft weinig onderhoud nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.