Aster (Novi-belgii Grp) Victoria

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Victoria Aster (Novi-belgii Grp) er en staude med smukke purpurbal blaomster, der blomstrer fra sensommeren til efteråret. Blomsterne har en markant gul kerne og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten vokser kompakt og når en højde på omkring 60-80 cm. Denne Aster trives i solen eller halvskyggen og trives godt i veldrænet jord. Det er en smuk tilføjelse til bede eller blomsterbede og tilfører farve til haven indtil sent på sæsonen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aster (Novi-belgii Grp) Victoria er ikke stedsegrøn. Det er en flerårig plante, der mister sine blade om efteråret. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren.

  Denne haveplante er hårdfør indtil cirka -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten om vinteren mod ekstrem frost. Det anbefales at dække planten med et lag halm eller blade om efteråret.

  Aster (Novi-belgii Grp) Victoria er generelt let at vedligeholde. De har brug for lidt sollys og regelmæssig vanding, men ellers er de ikke krævende. Regelmæssig beskæring kan bidrage til en sund og frodig vækst.

  Asteren har brug for ca. 30-40 cm plads mellem andre planter. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Tag højde for plantens højde og bredde ved plantning i haven.

  Asters trives generelt bedst i fuld sol, men de kan også vokse rimeligt godt i halvskygge. I skyggen vil de dog producere færre blomster og kunne gro lidt strækkede. Det anbefales derfor at plante Asters i solen for optimal vækst og blomstring.

  Aster (Novi-belgii Grp) Victoria har brug for vand ca. en til to gange om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig dræning for at undgå rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Det er et fremragende valg til haver, der ønsker at tiltrække en mangfoldighed af insekter.

  Asters er populære haveplanter, der tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. De tilbyder føde og et skjulested for forskellige insekter, hvilket hjælper med at fremme naturens mangfoldighed. Ved at plante asters bidrager du helt sikkert til biodiversiteten i din have.

  Denne plante blomstrer i månederne september og oktober, og blomstringsperioden varer ca. 4 til 6 uger.

  Denne plante tåler godt fuld sol og vil trives godt på en solrig beliggenhed i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Planter i fuld sol har generelt også brug for mere næring.

  Nej, Aster (Novi-belgii Grp) Victoria er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens dekorative blomster. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, planter generelt har evnen til at dæmpe lyd ved at absorbere og reflektere lydsvingninger, hvilket resulterer i reduktion af støjgener. Gradet hvori en specifik plante kan dæmpe lyd afhænger af forskellige faktorer som størrelse, densitet og blade-struktur. Planter med tykke blade og tæt vegetation har generelt en bedre dæmpende effekt.

 • Du kan beskære asters om foråret til omkring halvdelen for at få planten til at vokse buskigere og fremme flere blomster. Fjern også døde eller beskadigede grene. Efter blomstringen kan du fjerne visne blomster for at fremme genblomstring.

  Vand planten regelmæssigt, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodmod. Giv vand ved plantens base og undgå at bladene bliver våde.

  Have gode drænende pottemuld for at vokse sundt. Brug helst pottemuld specielt til blomstrende planter og udskift den regelmæssigt for at tilføje næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rodøtning.

  Planten trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Sørg for en jord med en gennemsnitlig frugtbarhed og en neutral til let sur pH-værdi. Undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer til optimal vækst.

  Aster (Novi-belgii Grp) Victoria trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys til at vokse og blomstre godt. Beskyt planten mod stærk vind og sørg for tilstrækkeligt med vand i tørre perioder.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost for at overleve. Dette kan opnås ved at mulche med blade eller halm omkring plantens base. Derudover kan et lag organisk materiale anvendes til at beskytte rødderne mod kulde.

  Planten foretrækker en solrig placering og fugtig, veldrænet jord. Beskær visne blomster for at fremme blomstring og forebygge sygdomme. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Haveplanter som disse har gavn af en årlig gødskning om foråret med en generel gødning. Sørg for, at gødningen har den korrekte forhold af næringsstoffer til planten for at forblive sund. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

  Mulch hjælper med at bevare fugt i jorden, hvilket betyder, at planten ikke behøver vandes så ofte. Det beskytter også rødderne mod ekstreme temperaturer og undertrykker ukrudtsvækst. Det anbefales at lægge et lag mulch rundt om planten om foråret.

  Jorden skal være neutral til let sur for optimal vækst af denne plante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med den korrekte gødning. En god surhedsgrad fremmer plantens sundhed og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du vælge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Derudover er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for eventuelle skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. Det er også nyttigt at holde planten sund ved at pleje den korrekt og give den gødning.

 • Beskrivelse

  Victoria Aster (Novi-belgii Grp) er en staude med smukke purpurbal blaomster, der blomstrer fra sensommeren til efteråret. Blomsterne har en markant gul kerne og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten vokser kompakt og når en højde på omkring 60-80 cm. Denne Aster trives i solen eller halvskyggen og trives godt i veldrænet jord. Det er en smuk tilføjelse til bede eller blomsterbede og tilfører farve til haven indtil sent på sæsonen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.