Petunia 'Colorsplash'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Colorsplash' is een kleurrijke en opvallende eenjarige plant met grote bloemen die in verschillende tinten en patronen bloeien, waardoor ze een levendige uitstraling hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in hangmanden, bloembakken en borders. De bloemen van Petunia 'Colorsplash' trekken vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Deze plant vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht om goed te kunnen groeien en bloeien. Petunia 'Colorsplash' is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te verzorgen plant voor hun tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia 'Colorsplash' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  Petunia 'Colorsplash' is niet winterhard en kan niet overleven bij lage temperaturen. Het wordt aanbevolen om ze te planten in potten die in de winter naar binnen kunnen worden gebracht. Het is een eenjarige plant die goed gedijt in warme temperaturen.

  Petunia 'Colorsplash' is gemakkelijk in onderhoud en heeft relatief weinig verzorging nodig. Deze plant gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water en voeding nodig. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Petunia 'Colorsplash' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien, meestal 20 tot 30 cm tussen elke plant. Het is belangrijk om ze te planten in goed doorlatende grond en in een zonnige omgeving. Regelmatig snoeien kan helpen om de plant gezond te houden.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon en bloeien rijkelijk in goed doorlatende grond. Het is mogelijk dat de plant minder goed groeit en minder bloeit wanneer deze in de schaduw staat. Het wordt daarom aangeraden om Petunia's in de volle zon te planten voor optimale groei en bloei.

  De Petunia 'Colorsplash' dient regelmatig, ongeveer 2 tot 3 keer per week, water te krijgen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. In droge periodes is het belangrijk om de plant vaker water te geven.

  Ja, Petunia's zijn bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun heldere kleuren en zoete geur. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin en bevorderen de bestuiving van andere planten. Het is een populaire keuze voor tuiniers die graag een levendige en uitnodigende tuin willen creëren.

  Ja, planten zoals "Petunia 'Colorsplash'" dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en bestuiving te bevorderen. Het is belangrijk om ook andere planten aan te planten die verschillende diersoorten aantrekken voor een gevarieerder ecosysteem in de tuin. Het is ook nuttig om water en schuilplaatsen in de tuin te bieden om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit van mei tot september en de bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant gedijt goed in volle zonlicht.

  Nee, Petunia 'Colorsplash' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen in de tuin. Eetbare planten zijn specifiek gekweekt om veilig te consumeren.

  Petunia 'Colorsplash' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk decoratief en trekt insecten aan vanwege de bloemen. Het is geen plant die specifiek ontworpen is om geluid te absorberen.

 • Petunia's moeten regelmatig worden gesnoeid om uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant compact en bloeiend te houden. Dit kan gedaan worden door simpelweg de verwelkte bloemen af te knippen met een schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende voeding en water krijgt na het snoeien.

  De Petunia 'Colorsplash' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze soort plant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Gebruik bij het verpotten van de plant altijd verse potgrond.

  De bodem dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor optimale groei van deze tuinplant. Een neutrale tot licht zure bodem met voldoende voedingsstoffen wordt aanbevolen. Zorg voor regelmatig water geven en eventueel bemesten voor gezonde groei en bloei.

  Petunia 'Colorsplash' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te bloeien. Vermijd te veel schaduw om een gezonde groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Colorsplash' dienen in de winter beschermd te worden tegen vorst door ze binnen te zetten of af te dekken met stro of tuinvlies. Het is belangrijk om de planten niet bloot te stellen aan extreme kou om ze te behoeden voor schade. Zorg ervoor dat de grond rondom de planten goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die u gebruikt.

  Mulch is een laagje organisch materiaal dat rond de plant kan worden gelegd om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en voedt de bodem na verloop van tijd. Mulch kan worden aangebracht in het voorjaar en opnieuw in het najaar voor optimale bescherming en groei.

  Petunia 'Colorsplash' prefereert een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. De zuurgraad van de bodem kan worden aangepast door het toevoegen van kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op sporen van ongedierte. Met natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater kunnen bladluizen en andere schadelijke insecten worden aangepakt. Houd de plant gezond en geef niet te veel water om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  Petunia 'Colorsplash' is een kleurrijke en opvallende eenjarige plant met grote bloemen die in verschillende tinten en patronen bloeien, waardoor ze een levendige uitstraling hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in hangmanden, bloembakken en borders. De bloemen van Petunia 'Colorsplash' trekken vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Deze plant vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht om goed te kunnen groeien en bloeien. Petunia 'Colorsplash' is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te verzorgen plant voor hun tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.