Ensete lasiocarpum

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ensete lasiocarpum, ook wel bekend als de semi-banana, is een plantensoort die behoort tot de banaanfamilie. Het is een tropische plant met grote, brede bladeren die een spectaculaire uitstraling geven aan de tuin of het interieur. De Ensete lasiocarpum kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter en groeit het beste in een warm klimaat met veel zonlicht. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De Ensete lasiocarpum is een echte blikvanger en kan zowel als kamerplant of in de tuin worden gehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn bladeren.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant bij strenge vorst goed te beschermen. Het is raadzaam om de plant in de winterperiode naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld isolatiemateriaal.

  De Ensete lasiocarpum vereist regelmatig water geven en een vochtige omgeving, regelmatig bemesten en bescherming tegen koude temperaturen. Over het algemeen wordt hij beschouwd als een uitdagende plant om te onderhouden.

  De Ensete lasiocarpum heeft veel ruimte nodig, ongeveer 1,5 tot 2 meter in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om genoeg ruimte te geven zodat de plant goed kan groeien en zich kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw, maar zal het beste gedijen in een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om optimale groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voorzien van voedingsstoffen voor een gezonde ontwikkeling.

  Ensete lasiocarpum heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomers. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven.

  Ja, Ensete lasiocarpum is een vlinder- en bijenlokkende plant. De plant trekt deze insecten aan vanwege de nectar en het stuifmeel dat ze produceren. Het kan daarom een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, de Ensete lasiocarpum is goed voor biodiversiteit, omdat het een gastheer kan zijn voor verschillende insecten en vogels. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin en kan het helpen bij het aantrekken van bestuivers. Het biedt dus een gevarieerde en gezonde leefomgeving voor verschillende soorten dieren.

  De Ensete lasiocarpum bloeit in de maanden juni tot september en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Let op dat de grond niet uitdroogt in de volle zon.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is niet geschikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk geteeld als sierplant.

  Ja, Ensete lasiocarpum heeft grote bladeren en kan helpen om geluid te dempen in de omgeving. Het dichte bladerdek absorbeert geluidsgolven en kan daardoor zorgen voor een aangenamere akoestiek. Het plaatsen van meerdere Ensete lasiocarpum planten kan dus bijdragen aan een hogere geluidsdemping in de tuin.

 • Snoei dode of beschadigde bladeren regelmatig weg om de plant gezond te houden. Verwijder ook uitlopers aan de basis om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen.

  Potgrond met een goede drainage en voedingsstoffen is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te langdurig nat blijven.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed vochtig blijft, maar niet te nat. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor de groei van deze plant.

  Ensete lasiocarpum gedijt het best op een zonnige standplaats met vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en koude temperaturen. Zorg voor voldoende ruimte zodat de plant kan uitgroeien tot zijn volle potentieel.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of stro rond de basis aan te brengen. Het is ook aan te raden om de plant tijdens langdurige vorst binnen te halen of te verplaatsen naar een beschutte locatie. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef af en toe plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bladeren en controleer op eventuele plagen zoals bladluizen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen. Gebruik een samengestelde meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, bijvoorbeeld in het voorjaar en de zomer.

  Mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of compost kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Dit kan de plant helpen om gezond te blijven en goed te groeien. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  De pH-waarde van de bodem voor de Ensete lasiocarpum moet tussen de 5,5 en 6,5 liggen voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen verschillende methoden worden gebruikt, zoals natuurlijke vijanden of biologische bestrijdingsmiddelen. Regelmatig controleren op ongedierte en het handmatig verwijderen ervan is ook een effectieve strategie. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water, voeding en zonlicht te geven.

 • Omschrijving

  Ensete lasiocarpum, ook wel bekend als de semi-banana, is een plantensoort die behoort tot de banaanfamilie. Het is een tropische plant met grote, brede bladeren die een spectaculaire uitstraling geven aan de tuin of het interieur. De Ensete lasiocarpum kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter en groeit het beste in een warm klimaat met veel zonlicht. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De Ensete lasiocarpum is een echte blikvanger en kan zowel als kamerplant of in de tuin worden gehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.