Lilium (OT-hybrids Grp) 'Siesta'

Lilium overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium 'Siesta' is een prachtige lelie met grote, dubbele bloemen in een zalmroze kleur. De bloemen hebben een subtiele geur en staan op stevige stelen. Deze lelie bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Siesta' is een sterke en betrouwbare tuinplant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Ideaal voor borders en perken in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lilium (OT-hybrids Grp) 'Siesta' is redelijk makkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig de stengels terug na bloei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom bij voorkeur op een zonnige plek in huis. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze kamerplant.

  De Lilium (OT-hybrids Grp) 'Siesta' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten opdroogt.

  Kamerplanten zoals de 'Siesta' houden over het algemeen niet van direct zonlicht. Een lichte plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om direct zonlicht te vermijden om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Lilium (OT-hybrids Grp) 'Siesta' bloeit in de maanden juni en juli. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door giftige stoffen te verwijderen. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in je huis.

  Ja, Lilium (OT-hybrids Grp) 'Siesta' houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant gedijt het beste op deze temperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou.

 • Het is niet nodig om de bloemstengels van deze plant te snoeien, aangezien ze van nature afsterven. Verwijder wel regelmatig verwelkte bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt voor een goede groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en de grond mag niet uitdrogen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren komt. In de lente en zomerperiode kan de plant wat meer water nodig hebben vanwege de groei en bloei.

  Voor de beste groei en bloei van deze plant wordt aangeraden om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond. Deze potgrond moet licht en goed doorlatend zijn, zodat overtollig water makkelijk kan weglopen. Vermijd zware grondsoorten die water vasthouden, om wortelrot te voorkomen.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de groei en bloei van kamerplanten. Zorg voor een luchtige en goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Controleer regelmatig of de plant geen last heeft van verdroogde of natte grond.

  Water de plant regelmatig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode of vergeelde bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kan je een licht vochtige doek gebruiken. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Deze plant heeft veel direct zonlicht nodig en moet op een plek staan waar de zon minstens zes uur per dag schijnt. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij tochtige ramen staat.

  De optimale temperatuur voor een Kamerplanten is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen direct zonlicht krijgt en niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden uit de buurt van tochtige ramen te houden.

  Kamerplanten zoals Lilium (OT-hybrids Grp) 'Siesta' gedijen het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 50% en 70%. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de luchtvochtigheid op peil is, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de lucht droger kan zijn. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de meeste kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 (neutraal tot licht zuur). Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pH-waarde van de bodem niet te hoog of te laag is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan beïnvloeden. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Lilium (OT-hybrids Grp) 'Siesta' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om goed te kunnen bloeien. Gebruik een algemene, uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en sterk te blijven.

 • Omschrijving

  De Lilium 'Siesta' is een prachtige lelie met grote, dubbele bloemen in een zalmroze kleur. De bloemen hebben een subtiele geur en staan op stevige stelen. Deze lelie bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Siesta' is een sterke en betrouwbare tuinplant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Ideaal voor borders en perken in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.