Petunia 'Tiny Tunia Bridal White'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' is een compacte en bloeiende plant met kleine, witte bloemen die lijken op bruidssluiertjes. De plant heeft een overvloedige bloei en blijft klein, waardoor het een uitstekende keuze is voor potten, hangmanden en borders. Het blad is groen en compact, waardoor de witte bloemen goed tot hun recht komen. Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien en bloeit van het voorjaar tot de herfst. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en frisse uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden. De plant wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie witte bloemen.

  Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' is niet winterhard en moet binnen worden overwinterd. Het is een eenjarige plant die vorstgevoelig is en bescherming nodig heeft tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden binnen te houden of te beschermen met bijvoorbeeld een kas of koude bak.

  Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei. De plant gedijt goed in de volle zon en heeft een goede afwatering nodig.

  Petunia's hebben gemiddeld ongeveer 20 tot 30 centimeter aan ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden, zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Petunia's 'Tiny Tunia Bridal White' groeien het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Ze hebben minstens 6 tot 8 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en te bloeien. In de schaduw zullen ze minder goed presteren en mogelijk minder bloemen produceren.

  Petunia's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten drenken. Over het algemeen wordt aanbevolen om 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor een vlindertuin of bijentuin. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bestuivers vanwege hun kleur en geur.

  Petunia's trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Ook kunnen de planten dienen als schuilplaats en voedselbron voor kleine dieren. Echter, omdat het een gekweekte plant is, kan het minder bijdragen aan de lokale biodiversiteit in vergelijking met inheemse planten.

  De Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' bloeit vanaf de late lente tot aan de herfst. De bloeiperiode kan tussen de 12 tot 16 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm weer is. Het is een sterke tuinplant die goed kan omgaan met fel zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een sierplant die wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen en niet voor consumptie. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Deze eigenschap kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in uw tuin of buitenruimte.

 • Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' is een compacte plant die weinig snoei nodig heeft. Verwijder dode bloemen regelmatig om de groei te bevorderen. Indien nodig kan de plant na de bloei licht teruggesnoeid worden om de vorm te behouden.

  De Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur water op kamertemperatuur om schokken te voorkomen voor de wortels.

  Deze plant heeft behoefte aan luchtige en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig voeding toe te voegen aan de potgrond om de groei en bloei te stimuleren.

  Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in borders, hanging baskets en potten.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar een vorstvrije plek te verplaatsen of te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei dode of beschadigde takken in het vroege voorjaar om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken met een speciale meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' hebben regelmatig meststoffen nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een goede groei. Geef de meststof volgens de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulch kan worden toegepast rond de plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Petunia's geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te checken en eventueel aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Petunia 'Tiny Tunia Bridal White', kan regelmatig inspectie van de planten helpen om plagen vroegtijdig op te merken. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep kan effectief zijn tegen bijvoorbeeld bladluizen of spint. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede bodemkwaliteit en voldoende luchtcirculatie om de plant gezond te houden en zo minder vatbaar te maken voor ongedierte.

 • Omschrijving

  Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' is een compacte en bloeiende plant met kleine, witte bloemen die lijken op bruidssluiertjes. De plant heeft een overvloedige bloei en blijft klein, waardoor het een uitstekende keuze is voor potten, hangmanden en borders. Het blad is groen en compact, waardoor de witte bloemen goed tot hun recht komen. Petunia 'Tiny Tunia Bridal White' kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien en bloeit van het voorjaar tot de herfst. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en frisse uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.