Petunia 'Tiny Tunia Burgundy'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' er en kompakt og blomstrende plante med smukke dybrøde blomster. Denne petunia har en rig blomstring og er perfekt til hængekurve, blomsterkasser eller bede. 'Tiny Tunia Burgundy' trives godt i fuld sol og trives i veldrænet jord. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og tilføjer farverig skønhed til enhver have. Regelmæssig vanding og gødning sikrer en sund vækst og blomstring af denne petunia.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' er ikke en stedsegrøn plante. Det er en-årig plante, der normalt dør ved starten af vinteren. Det anbefales derfor at plante nyt hvert år.

  Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' er ikke vinterhård og skal beskyttes mod frost. Det anbefales at bringe planten indendørs i vintermånederne. Den optimale temperatur for denne plante ligger mellem 15-25 grader Celsius.

  Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand og fjerne visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Sørg for tilstrækkeligt sollys og næringsrig jord for optimal vækst.

  Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads for at sprede sig ordentligt. Plant dem med en afstand på 20 til 30 centimeter fra hinanden for optimal vækst og blomstring. Disse planter kræver tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt og blomstre.

  Petuniaer trives bedst i fuld sol og har brug for mindst 6 timers sollys om at trives godt. I skyggen vil de producere færre blomster og kan blive lange og tynde. Det anbefales at plante petuniaer på et solrigt sted i haven for optimal vækst og blomstring.

  Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejret og jorden den vokser i. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men undgå også at give for meget vand for at forhindre rodædning. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden, før du giver vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og de farverige blomster, de producerer. Det er en smuk tilføjelse til din have for at tiltrække disse bestøvende insekter.

  Som haveplante bidrager jeg ikke direkte til biodiversitet, da jeg normalt ikke tilbyder føde eller skjulesteder til indfødte dyr. Det er derfor bedre at vælge indfødte plantearter, der bidrager til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til og med september og har en blomstringsperiode på cirka 4 måneder.

  Ja, Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at vande planten regelmæssigt, især i varme perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder.

  Nej, Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' er ikke spiselig. Denne plante tilhører kategorien haveplanter og bør kun plantes til dekoration i haven. Indtagelse af denne plante kan være skadelig for mennesker og dyr.

  Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' er kendt for at absorbere lyd og kan hjælpe med at reducere omgivelsesstøj. Som haveplante kan denne plante bidrage til et roligt og afslappende miljø i din have.

 • Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' behøver ikke at blive regelmæssigt beskåret. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen. Eventuelt kan lange skud let beskæres for en kompakt vækst.

  Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Vand helst ved plantens base for at forhindre skimmeldannelse.

  Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for regelmæssig vanding og tilstrækkelige næringsstoffer for at holde planten sund. Overvintre planten et frostfrit sted for at kunne nyde blomsterpragten igen næste år.

  Petuniaer trives bedst i god drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Undgå tung, kompakt jord og sørg for tilstrækkelig fugtighed.

  Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. Sørg desuden for, at jorden er veldrænet.

  Denne plante er ikke hårdfør og har brug for beskyttelse mod frost. Det anbefales at flytte planten til et beskyttet sted i de kolde vintermåneder eller at dække den med halm eller muld. Det er vigtigt at passe godt på planten for at sikre, at den overlever vinteren.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Gød planten hver anden uge i vækstsæsonen.

  Haveplanter som petuniaer har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde og blomstre godt. Brug en afbalanceret gødning med de rigtige forhold af nitrogen, fosfor og kalium i henhold til anbefalingerne på emballagen. Overgødning kan føre til forbrændte rødder og dårlig vækst.

  Det er tilrådeligt at lægge muld rundt om rødderne på denne plante for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudtsvækst. Muld kan hjælpe med at holde jordtemperaturen stabil og beskytte planten mod frost. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op ad plantens stængler.

  Petuniaen foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7,5. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt justere surhedsgraden med kalk eller svovl. For sur jord kan føre til næringsstofmangler og vækstproblemer.

  Til bekæmpelse af skadedyr i haveplanter som Petunia 'Tiny Tunia Burgundy', kan naturlige metoder anvendes såsom brug af rovinsekter eller regelmæssig kontrol og fjernelse af skadedyr. Derudover kan også biologiske bekæmpelsesmidler bruges, hvis skadedyrene bliver for store. At undgå overdreven gødskning kan også hjælpe med at gøre planten mindre attraktiv for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Petunia 'Tiny Tunia Burgundy' er en kompakt og blomstrende plante med smukke dybrøde blomster. Denne petunia har en rig blomstring og er perfekt til hængekurve, blomsterkasser eller bede. 'Tiny Tunia Burgundy' trives godt i fuld sol og trives i veldrænet jord. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og tilføjer farverig skønhed til enhver have. Regelmæssig vanding og gødning sikrer en sund vækst og blomstring af denne petunia.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.