Petunia 'Tiny Tunia Cerise'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Tiny Tunia Cerise' is een compacte en bloeiende plant met helderroze bloemen. Deze petunia groeit laag bij de grond en is ideaal voor hangmanden, borders en potten. De bloemen van 'Tiny Tunia Cerise' hebben een opvallende kleur en blijven lang bloeien. De plant vereist regelmatig water en zonlicht voor een gezonde groei en bloei. Petunia 'Tiny Tunia Cerise' trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia 'Tiny Tunia Cerise' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de herfst zal afsterven. Het is aan te raden om elk jaar opnieuw te planten voor bloei in het volgende seizoen.

  Petunia's zijn niet winterhard en moeten in de winter binnen worden gehouden of beschermd worden tegen de kou. Ze kunnen niet overleven bij temperaturen onder de 0 graden Celsius. Het is belangrijk om ze tijdens de wintermaanden goed te verzorgen om ze in het voorjaar weer te laten bloeien.

  De Petunia 'Tiny Tunia Cerise' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en indien nodig bemesten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Petunia 'Tiny Tunia Cerise' heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende luchtcirculatie tussen de planten om ziektes te voorkomen. Plant ze op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon en bloeien rijkelijker. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen hun groei belemmerd worden. Kies daarom een zonnige plek om optimaal van de bloemenpracht te genieten.

  De Petunia 'Tiny Tunia Cerise' heeft 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de geur van de bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin vol biodiversiteit en insecten.

  Petunia 'Tiny Tunia Cerise' trekt voornamelijk bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant draagt echter niet bij aan de voedselvoorziening voor inheemse dieren. Over het algemeen hebben inheemse planten een grotere positieve impact op biodiversiteit.

  Deze plant bloeit vanaf de late lente tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  De Petunia 'Tiny Tunia Cerise' kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven wanneer het warm en zonnig is. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond voor een gezonde groei.

  Nee, Petunia's zijn niet eetbaar. Het eten van de bloemen of bladeren kan leiden tot maagpijn of misselijkheid. Het is daarom belangrijk om deze planten niet in gerechten te verwerken.

  Ja, planten in het algemeen hebben een zekere mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het effect van een specifieke plant op geluidsdemping kan variëren afhankelijk van factoren zoals grootte en dichtheid. Over het algemeen kunnen planten helpen om geluid te absorberen en de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen verwijderd worden om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei eventueel ook de lange takken wat bij, om de plant compact en mooi in vorm te houden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar let op dat er geen wateroverlast ontstaat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het blad om ziektes te voorkomen.

  Planten zoals "Petunia 'Tiny Tunia Cerise'" gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Om de groei te stimuleren, kan af en toe plantenvoeding worden toegevoegd aan de potgrond.

  De Petunia 'Tiny Tunia Cerise' groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  De Petunia 'Tiny Tunia Cerise' groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Deze tuinplant houdt van een beschutte plek.

  In de winter kan het nodig zijn om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch rond de wortels aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voor de winterperiode en plaats hem op een beschutte plek. Bij strenge vorst kan het helpen om de plant tijdelijk binnen te zetten.

  De Petunia 'Tiny Tunia Cerise' heeft regelmatig water nodig, vooral op warme dagen. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten kunnen het beste bemest worden met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om eens in de paar weken te bemesten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

  Gebruik een laag mulch rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch helpt ook bij het reguleren van de temperatuur in de grond en beschermt de wortels tegen vorst. Verwijder regelmatig oude mulch en breng een nieuwe laag aan voor optimale groei en bloei.

  De Petunia 'Tiny Tunia Cerise' groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en aan te passen indien nodig, om optimale groei en bloei te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen de juiste pH-niveaus te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Petunia 'Tiny Tunia Cerise', kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofwantsen of lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen ook preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op ongedierte en zorgen voor een goede luchtcirculatie helpen om plagen te voorkomen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden vanwege de schadelijke effecten op het milieu en de nuttige insecten.

 • Omschrijving

  Petunia 'Tiny Tunia Cerise' is een compacte en bloeiende plant met helderroze bloemen. Deze petunia groeit laag bij de grond en is ideaal voor hangmanden, borders en potten. De bloemen van 'Tiny Tunia Cerise' hebben een opvallende kleur en blijven lang bloeien. De plant vereist regelmatig water en zonlicht voor een gezonde groei en bloei. Petunia 'Tiny Tunia Cerise' trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.