Petunia 'Tiny Tunia Violet'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia 'Tiny Tunia Violet' is een compacte en kleurrijke bloeiende plant met prachtige paarse bloemen. Het is een dwergvorm van de bekende Petunia, ideaal voor in hanging baskets, borders of containers. De 'Tiny Tunia Violet' groeit goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit van de lente tot de herfst. Een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia's zijn geen groenblijvende planten. Ze behoren tot de eenjarige bloeiende planten en zullen meestal afsterven na de bloeiperiode. Voor een continue bloei is het aan te raden om nieuwe planten te planten of zaden te zaaien.

  Petunia 'Tiny Tunia Violet' is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens de koudere maanden of om deze te planten in potten die binnen kunnen worden gezet.

  Petunia 'Tiny Tunia Violet' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig.

  Petunia's hebben doorgaans een ruimte nodig van ongeveer 20-30 centimeter tussen de planten. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de planten om te groeien en zich te verspreiden. Houd ook rekening met de groeiruimte van andere planten in de buurt.

  Nee, Petunia 'Tiny Tunia Violet' groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is aan te raden de plant op een zonnige locatie te planten om de bloemproductie te maximaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In het algemeen kan de plant één tot twee keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de aantrekkelijke bloemen die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken en ondersteunen. Je zult waarschijnlijk regelmatig vlinders en bijen zien genieten van de nectar van deze plant.

  Petunia 'Tiny Tunia Violet' draagt niet bij aan biodiversiteit omdat het een gecultiveerde hybride plant is met beperkte ecologische waarde voor inheemse fauna en flora. Het is voornamelijk gericht op decoratieve doeleinden in tuinen en bloembakken. Voor meer biodiversiteit kunnen inheemse plantensoorten worden overwogen.

  Deze plant bloeit van mei tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 maanden. De bloemen zijn vaak te zien in de zomer en de herfst.

  Ja, Petunia 'Tiny Tunia Violet' kan goed tegen de volle zon en zal het beste groeien en bloeien op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Deze plant kan ook in halfschaduw groeien, maar zal minder bloemen produceren.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Petunia 'Tiny Tunia Violet' zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk dient ter verfraaiing van de tuin of balkon. Het wordt afgeraden om de plant te consumeren.

  Petunia's hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten zijn voornamelijk bedoeld als decoratieve bloeiers in de tuin.

 • Je kunt regelmatig de verwelkte bloemen van de Petunia 'Tiny Tunia Violet' verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Petunia 'Tiny Tunia Violet' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Het is belangrijk om water te geven bij de wortels en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De plant heeft vruchtbare, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet te nat blijft. Het is gunstig om de potgrond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De bodem voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde in de bodem.

  De Petunia 'Tiny Tunia Violet' doet het goed op een zonnige plek in de tuin, met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken om wortelrot te voorkomen. De plant kan ook goed gedijen in potten en hanging baskets op een zonnige plek.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Tiny Tunia Violet' hebben bescherming nodig tegen vorst in de winter. Het is aan te raden om de plant te verplanten naar een beschutte plek en mulch rond de basis aan te brengen. Het gebruik van een vorstbeschermingsdoek kan ook helpen om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant elke 2-3 weken plantenvoeding tijdens de bloeiperiode.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch helpt om onkruidgroei te onderdrukken en vocht vast te houden in de bodem. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom de plant. Kies voor organische mulch zoals boomschors of compost.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant is het best tussen pH 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage pH-waarde kan problemen veroorzaken bij de groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de zuurtegraad van de bodem te meten en indien nodig aan te passen.

  De plant kan last hebben van verschillende soorten ongedierte zoals luizen, trips en spint. Om deze plaaginsecten te bestrijden kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, of een biologisch bestrijdingsmiddel zoals neemolie. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd overbemesting om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Petunia 'Tiny Tunia Violet' is een compacte en kleurrijke bloeiende plant met prachtige paarse bloemen. Het is een dwergvorm van de bekende Petunia, ideaal voor in hanging baskets, borders of containers. De 'Tiny Tunia Violet' groeit goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit van de lente tot de herfst. Een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.