Petunia 'Tiny Tunia White'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia 'Tiny Tunia White' is een compacte en bloeiende plant met kleine witte bloemen. Het heeft een rijke en weelderige bloei die de hele zomer aanhoudt. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is ideaal voor hangmanden, bloembakken of als bodembedekker. De 'Tiny Tunia White' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een aanwinst is voor de biodiversiteit in de tuin. Deze petunia gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia 'Tiny Tunia White' is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een eenjarige plant die meestal in de lente wordt geplant en gedurende het groeiseizoen bloeit. Het is belangrijk om elk jaar opnieuw te planten voor bloeiende resultaten.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven in koude temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is aan te raden om hem in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die het beste gedijt in warmere klimaten.

  Petunia's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereisen regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat dode bloemen regelmatig worden verwijderd om de bloei te stimuleren.Mest de plant af en toe voor optimale groei.

  Petunia 'Tiny Tunia White' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en voldoende licht en lucht te krijgen. Houd rekening met de groeisnelheid van de plant en plant deze op de juiste afstand van andere planten in de tuin.

  Petunia 'Tiny Tunia White' groeit het beste in de volle zon en zal minder goed presteren in de schaduw. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de bloei minder uitbundig zijn.

  De Petunia 'Tiny Tunia White' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een mooie toevoeging aan je tuin als je deze insecten wilt aantrekken. Koop de plant bij een tuincentrum voor de beste resultaten.

  Petunia 'Tiny Tunia White' draagt niet direct bij aan biodiversiteit aangezien het een gekweekte plant is en geen inheemse soort. Voor biodiversiteit is het beter om inheemse plantensoorten te gebruiken die dienen als voedsel- en schuilplaatsen voor lokale dieren. Het is belangrijk om variatie aan te brengen in tuinen om de biodiversiteit te bevorderen.

  Petunia 'Tiny Tunia White' bloeit vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloei kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, de Petunia 'Tiny Tunia White' kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat. Deze tuinplanten hebben minstens 6 uur zonlicht nodig om goed te groeien.

  Nee, Petunia's zijn niet eetbaar. Het zijn decoratieve bloemen en worden niet aanbevolen om te consumeren. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. De focus van deze plant ligt voornamelijk op het esthetische aspect en het aantrekken van insecten. Geluidsdemping zou niet direct een functie zijn van deze plant.

 • Petunia 'Tiny Tunia White' moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te stimuleren en de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloemknoppen te laten groeien. Gebruik scherpe snoeischaren om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  De Petunia 'Tiny Tunia White' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  Petunia 'Tiny Tunia White' heeft behoefte aan goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn en de plant verdraagt geen natte grond. Het is aan te raden om de grond te verbeteren met compost of organische meststoffen voor optimale groei en bloei.

  De Petunia 'Tiny Tunia White' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Plaats de plant op een plek waar het minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te veel water in de wortels.

  Tuinplanten zoals deze kunnen vaak niet goed tegen winterse omstandigheden en hebben bescherming nodig. Om ze te beschermen tegen vorst, kun je ze bijvoorbeeld in een pot binnen zetten of bedekken met stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft tijdens de winter.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant maandelijks voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals "Petunia 'Tiny Tunia White'" kunnen worden bemest met een algemene meststof die geschikt is voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, volg hiervoor de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulch de grond rond de plant met een laagje organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Gebruik bijvoorbeeld bladeren, compost of boomschors als mulch.

  De Tuinplanten groep gedijt het best in een licht zure of neutrale bodem met een pH van ongeveer 6 tot 7. Een bodem met een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad schadelijk kan zijn voor de wortels van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem zo nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Petunia 'Tiny Tunia White', kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden ingezet. Het regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Petunia 'Tiny Tunia White' is een compacte en bloeiende plant met kleine witte bloemen. Het heeft een rijke en weelderige bloei die de hele zomer aanhoudt. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is ideaal voor hangmanden, bloembakken of als bodembedekker. De 'Tiny Tunia White' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een aanwinst is voor de biodiversiteit in de tuin. Deze petunia gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.