Petunia Cascadias Bicolor Lavender

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Cascadias Bicolor Lavender is een hangende plant met prachtige bloemen in twee kleuren: lavendel en wit. Het is een compacte en bloeirijke plant die ideaal is voor hanging baskets, potten of borders. De bloemen hebben een opvallend tweekleurig patroon dat zorgt voor een speels en levendig effect. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft een lange bloeiperiode, waardoor je de hele zomer kunt genieten van de bloemenpracht. De Petunia Cascadias Bicolor Lavender trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige en kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Cascadias Bicolor Lavender is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de zomer bloeit en in de herfst afsterft. Het wordt aanbevolen om jaarlijks nieuwe planten te kopen of zaden te zaaien voor volgend jaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Deze plant kan dus niet goed tegen strenge vorst.

  De Petunia Cascadias Bicolor Lavender plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in zowel volle zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloei bevorderen. Met de juiste zorg zal deze plant langdurig bloeien en een prachtige toevoeging zijn aan je tuin.

  De Petunia Cascadias Bicolor Lavender heeft ruimte nodig in een pot of in de volle grond om zich goed te kunnen verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft tussen andere planten om zich te ontwikkelen. Een afstand van ongeveer 20-30 cm tussen elke plant is aan te raden.

  De Petunia Cascadias Bicolor Lavender groeit het beste in de volle zon, met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en minder goed groeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Petunia Cascadias Bicolor Lavender heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het meest effectief.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Dit maakt de plant een goede keuze voor een vlindertuin of bijentuin.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Cascadias Bicolor Lavender" worden over het algemeen niet beschouwd als bijzonder nuttig voor biodiversiteit. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die weinig bijdragen aan het ecosysteem. Voor een grotere biodiversiteit kun je beter kiezen voor inheemse plantensoorten.

  Deze plant bloeit van mei tot oktober en bloeit gedurende de gehele zomer. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in zonovergoten omgevingen.

  Nee, de bloemen en bladeren van de petunia zijn giftig voor consumptie. Het is belangrijk om deze planten niet in te nemen. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld om te eten.

  Nee, Petunia Cascadias Bicolor Lavender heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn bloemen.

 • De Petunia Cascadias Bicolor Lavender kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en lange uitlopers om de plant er gezond en mooi uit te laten zien. Snoei in het voorjaar en gedurende de zomer indien nodig.

  De Petunia Cascadias Bicolor Lavender heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De Petunia Cascadias Bicolor Lavender gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik indien nodig specifieke potgrond voor bloeiende planten.

  De Petunia Cascadias Bicolor Lavender gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodemrijk is aan organische stoffen en regelmatig wordt bemest. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  In de winter is het aan te raden om de Petunia Cascadias Bicolor Lavender binnen te zetten. Als dit niet mogelijk is, kan de plant beschermd worden met een laag mulch of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude en droge wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen en snoei de plant lichtjes om een compacte vorm te behouden. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Petunia Cascadias Bicolor Lavender hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium voor een evenwichtige voeding. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking en houd rekening met de behoeften van de specifieke soort.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt en onkruidgroei onderdrukt. Het kan helpen bij het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt dat water snel verdampt. Het is aan te raden om ongeveer 5-10 cm mulch aan te brengen rond de planten.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Controleer regelmatig de pH-waarde van de bodem en pas deze indien nodig aan.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig de bladeren inspecteren op tekenen van insecten. Daarnaast kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken om ongedierte te bestrijden. Ook kan je preventief neemolie sprayen om ongedierte af te weren.

 • Omschrijving

  De Petunia Cascadias Bicolor Lavender is een hangende plant met prachtige bloemen in twee kleuren: lavendel en wit. Het is een compacte en bloeirijke plant die ideaal is voor hanging baskets, potten of borders. De bloemen hebben een opvallend tweekleurig patroon dat zorgt voor een speels en levendig effect. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft een lange bloeiperiode, waardoor je de hele zomer kunt genieten van de bloemenpracht. De Petunia Cascadias Bicolor Lavender trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige en kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.