Petunia Cascadias Lime

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Cascadias Lime is een sierlijke plant met trechtervormige bloemen in een frisse limoengroene kleur. Deze hangplant heeft een uitbundige groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, potten en borders. De bloemen bloeien langdurig en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. Met zijn opvallende kleur voegt de Petunia Cascadias Lime een vrolijke noot toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Cascadias Lime is geen groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant in de winter zijn bladeren zal verliezen. Het is daarom aanbevolen om de plant in het voorjaar opnieuw te planten voor een optimale groei en bloei.

  De winterhardheid van deze plant is ongeveer tot -5 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. deze plant valt onder de Tuinplanten.

  Ja, de Petunia Cascadias Lime is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze plant gedijt goed in de tuin en bloeit overvloedig met de juiste verzorging. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant die weinig problemen zal geven.

  Petunia Cascadias Lime heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden. Overvolle planten kunnen leiden tot ziektes en plagen.

  Petunia Cascadias Lime groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In diepe schaduw zal de plant niet goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  De plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Tuiniers kunnen genieten van het zien van deze nuttige insecten rond de plant. Het is een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in jouw tuin kan helpen verhogen. Het creëert een gezonde omgeving voor verschillende soorten insecten en kan helpen bij de bestuiving van andere planten. Over het algemeen is het positief voor de biodiversiteit in je tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan tot wel 5 maanden duren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de lange bloeiperiode.

  Ja, de Petunia Cascadias Lime kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme dagen. De Petunia Cascadias Lime zal dankbaar bloeien met voldoende zonlicht.

  Nee, de Petunia Cascadias Lime is niet eetbaar. Tuinplanten zijn over het algemeen niet geschikt voor consumptie en kunnen schadelijk zijn bij inname. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Petunia Cascadias Lime heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. Voor geluidsdempende planten kun je kijken naar bijvoorbeeld bamboe of lavendel.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om een compacte en bossige groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar en de zomer om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is en niet te nat. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde. Voeg eventueel organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om tere tuinplanten zoals deze goed te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels warm te houden. Daarnaast is het aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten of in te graven in de grond voor extra isolatie.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een evenwichtige meststof tijdens het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus zorg ervoor dat u de aanbevolen hoeveelheden niet overschrijdt.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of schors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg dat het de stam niet bedekt om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Tuinplanten is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken in de opname van voedingsstoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je regelmatig controleren op bladluizen, slakken en witte vlieg. Een biologisch bestrijdingsmiddel kan ook worden gebruikt om deze plagen te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om schimmel- en insectenproblemen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Cascadias Lime is een sierlijke plant met trechtervormige bloemen in een frisse limoengroene kleur. Deze hangplant heeft een uitbundige groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, potten en borders. De bloemen bloeien langdurig en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. Met zijn opvallende kleur voegt de Petunia Cascadias Lime een vrolijke noot toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.