Sanvitalia GGG Summerlovers Dark Yellow Penny

Sanvitalia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sanvitalia GGG Summerlovers Dark Yellow Penny is een compacte en rijkbloeiende plant met kleine, heldergele bloemen. De plant heeft een opvallende donkere tint aan de achterzijde van de bloemblaadjes, wat zorgt voor een mooi contrast. Het blad van de plant is groen en ovaal van vorm. Sanvitalia GGG Summerlovers Dark Yellow Penny is ideaal voor hangmanden, borders en containers. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst en winter afsterven en in het voorjaar weer opnieuw groeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Deze plant kan dus niet goed tegen strenge vorst.

  Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Ook is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Houd voldoende afstand tussen de planten voor optimale groei.

  De Sanvitalia GGG Summerlovers Dark Yellow Penny groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kunnen de planten minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te zetten.

  Deze plant heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en aan te passen aan de specifieke behoeften.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun kleur en geur. Het kan dus zeker vlinders en bijen lokken naar de tuin.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers en nuttige insecten. Ze zorgen voor variatie in de tuin en bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren. Het is dus zeker een goede keuze voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot september en blijft bloeien gedurende deze maanden. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en locatie.

  Ja, de plant kan goed tegen volle zon. Deze tuinplanten gedijen goed in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme temperaturen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft een dichte groeiwijze en grote bladeren die geluid kunnen absorberen. Dit kan helpen om geluid te dempen in de directe omgeving van de plant. Het effect van geluidsdemping is echter beperkt en afhankelijk van de locatie en omstandigheden.

 • Je kunt de plant snoeien om deze compact en gezond te houden. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig van de plant. Dit bevordert de bloei en groei van de plant.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Sanvitalia GGG Summerlovers Dark Yellow Penny houden van goed doorlatende potgrond. Zorg voor een lichte en voedzame potgrond die geschikt is voor tuinplanten. Gebruik geen zware kleigrond, maar eerder een mengsel van potgrond met wat grof zand of vermiculiet.

  Sanvitalia GGG Summerlovers Dark Yellow Penny gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft behoefte aan een voedzame bodem. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organische stof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Sanvitalia GGG Summerlovers Dark Yellow Penny gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, bij voorkeur minimaal 6 uur per dag. Bescherm de plant tegen harde wind en regen.

  Deze plant heeft winterbescherming nodig, vooral tijdens vorstperiodes. Het is aan te raden om de plant te bedekken met mulch of een beschermhoes om de wortels te beschermen tegen de kou. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking.

  Het is raadzaam om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en voedingsstoffen vast te houden. Mulch kan het beste jaarlijks worden aangebracht in het voorjaar.

  De Sanvitalia GGG Summerlovers Dark Yellow Penny gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te maken.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen en spint, en deze indien nodig te bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld met biologische bestrijdingsmiddelen of door het regelmatig besproeien van de plant met een harde waterstraal. Het is ook goed om de plant regelmatig te inspecteren en eventuele aangetaste delen direct te verwijderen.

 • Omschrijving

  Sanvitalia GGG Summerlovers Dark Yellow Penny is een compacte en rijkbloeiende plant met kleine, heldergele bloemen. De plant heeft een opvallende donkere tint aan de achterzijde van de bloemblaadjes, wat zorgt voor een mooi contrast. Het blad van de plant is groen en ovaal van vorm. Sanvitalia GGG Summerlovers Dark Yellow Penny is ideaal voor hangmanden, borders en containers. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.