Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia er en smuk sommerblomst med store, iøjnefaldende blomster i forskellige farver. Planten har en kompakt vækst og når en højde på cirka 40-50 centimeter. Blomsterne på Dahlia Dalina Bahia har et iøjnefaldende mønster med flere lag af blomsterblade. Denne dahlia blomstrer fra sommeren til efteråret og er et populært valg til bede, blomsterbede og potter. Sørg for en solrig placering og regelmæssig vanding for en sund vækst og blomstring af Dahlia Dalina Bahia.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia er ikke stedsegrøn og taber sine blade om vinteren. Det er en knoldplante, der spirer og blomstrer igen om foråret. Dahlias skal graves op om efteråret og opbevares frostfrit.

  Denne plante er ikke hårdfør og skal beskyttes mod frost om vinteren. Det anbefales at bringe planten indendørs om vinteren eller at dække den med muld eller halm. Sørg for, at plantens rødder ikke fryser til.

  Dalen (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia er relativt let at vedligeholde og kræver regelmæssig vanding. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt og fjerne døde blomster for at opnå længere blomstring. Derudover anbefales det at overvintre planten indendørs om vinteren.

  Dahlier har brug for cirka mellem 30 og 60 centimeter plads mellem hver plante for at kunne vokse ordentligt. Sørg også for, at de har tilstrækkelig plads til at brede sig ud og får tilstrækkeligt med sollys. Overbefolkning kan hæmme plantens vækst.

  Nej, Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia trives bedst i fuld sol. Det er vigtigt, at planten får mindst 6 timers sollys om dagen for at trives og blomstre godt. I skyggen vil planten præstere mindre godt og producere færre blomster.

  Dahliaplanten kræver regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig, så giv planten vand cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for vandmættet.

  Ja, Dahlia tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Dette gør planten til et værdifuldt tilføjelse til en have for at hjælpe med bestøvningen af bier og sommerfugle.

  Ja, Dahlia planten tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover tilbyder planten skjulesteder og mad til forskellige insekter. I en velplejet have bidrager Dahlia planten så absolut til biodiversiteten.

  Dahlien blomstrer fra juli indtil den første frost om efteråret. Blomstringsperioden kan variere, men i gennemsnit blomstrer planten cirka 10 til 12 uger.

  Ja, Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia planten kan godt tåle fuld sol og trives i en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Det anbefales også at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol, især under hedebølger.

  Nej, Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante.

  Dahlier har ingen specifikke lyddæmpende egenskaber. Dog kan planter generelt hjælpe med at absorbere lyd og skabe en grøn omgivelse, der kan være beroligende. Det er især vigtigt at nyde blomsterne og farverne, som planten kan tilbyde.

 • Du kan beskære dahliaer om foråret til cirka 15 cm over jorden for at forynge planten. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Klip stænglerne af efter den første frost og opbevar knoldene frostfrit til næste sæson.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Det er bedre at give et sjældent dybt vand end hyppigt overfladisk vand.

  Dahliablomsten (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia trives godt i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for fugtig. Tilføj lejlighedsvis gødning for optimal vækst og blomstring.

  Dahlier trives bedst i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 for optimal vækst. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt og sørge for tilstrækkelig fugtighed.

  Dahliablomsten (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia trives bedst på en solrig position i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind og frost. De kan også vokse i potter eller containere på en solrig terrasse eller altan.

  Om vinteren anbefales det at tage dahlia-knoldene op fra jorden og opbevare dem et køligt, frostsikkert sted. Du kan også lade dem blive i jorden og dække dem med et tykt lag muld eller blade for ekstra beskyttelse. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne.

  Dahlia Dalina Bahia har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen, og beskær planten tilbage til jorden om efteråret. Giv planten lidt gødning om foråret for at fremme væksten.

  Dahlier har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan føre til masser af blade, men få blomster.

  Det er vigtigt at bruge muld ved plantning af haveplanter for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Muld kan bestå af organisk materiale som kompost, blade eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt for at undgå kvælning af planten.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En god surhedsgrad er vigtig, da planten så kan optage næringsstoffer optimalt og vokse sundt. Det anbefales at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt justere pH-værdien.

  Til bekæmpelse af skadedyr hos haveplanter som Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia kan naturlige midler såsom neemolie eller forskellige typer af insektmidler anvendes. Regelmæssig kontrol af planten for spindemider, bladlus og snegle kan hjælpe med at opdage og bekæmpe skadedyr tidligt. Det anbefales at inspicere planterne regelmæssigt og om nødvendigt handle straks.

 • Beskrivelse

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bahia er en smuk sommerblomst med store, iøjnefaldende blomster i forskellige farver. Planten har en kompakt vækst og når en højde på cirka 40-50 centimeter. Blomsterne på Dahlia Dalina Bahia har et iøjnefaldende mønster med flere lag af blomsterblade. Denne dahlia blomstrer fra sommeren til efteråret og er et populært valg til bede, blomsterbede og potter. Sørg for en solrig placering og regelmæssig vanding for en sund vækst og blomstring af Dahlia Dalina Bahia.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.